Liga rekreativaca: Šampionski pehar za Džabulani, „Šticari“ vicešampioni, Kafe Bar Bari treći

0

Tokom vikenda u SC Olimp majstori igre na „petoparcu“ odigrali su posljednje 26. kolo i spustili su zavijesu na takmičenje u Ligi rekreativaca u malom fudbalu Pale u sezoni 2013/14.

Kao i uvijek kad su u pitanju zaljubljenici malih fudbalskih terena i zadnji „okršaji“ prolaze u pozitivnoj atmosveri u duhu fer pleja uz sportski pozdrav do novih susreta.

Strijelci su bili raspoloženi, postižu 32 gola, a igralo se jako, čvrsto i pokazan je jedan crveni i dva žuta kartona. Mečeve je vodio sudija Božo Golijanin.

U susretu između Kumbare i Olimpa nije bilo iznenađenja, slavi Kumbara 8:3. Kafe Pavle ostvario je novu pobjedu, nadigrali su Peštan 3:2, a u duelu Mig Trans Sjetline i Olimpa jači su „Šticari“ bilo je 6:3. U sportskom okršaju između šampiona „Džabulanija“ i Head Shopa do pobjede dolazi Head Shop razultatom 4:3.

Utakmice Nelt – Mibos, Majnex – Kafe Bar Bari nisu odigrane i registrovane su službenim razultatom, a do bodova dolaze Mibos i „kafedžije“ iz Barija.

Slobodna je bila ekipa MDM.

Odličnu partiju pruža u „smirivanju“ Džabulaniaja Milan Stanišić / Head Shop i igrom kolo obilježava, a najbolja jedinica bio je Miloš Malović / Head Shop.

Tim kola:

Miloš Malović / Head Shop
Nikola Blagojević / Kumbara
Rajko Koprivica / Kafe Pavle
Vladimir Kovačević / Mig Trans Sjetlina
Radivoje Gluhović / Mig Trans Sjetlina
Milan Stanišić / Head Shop

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-zavrsnica-01-06-2014/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca 01.06.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[100]}

Razultati

Olimp – Kumbara 3:8 / 0:4

Posljednje 26. kolo paljanske Lige rekreativaca dobrom utakmicom i goleadom otvaraju Olimp i Kumbara. U sportskom i fer nadmatanju Kumbara je bila ubjedljiva i zasluženo slavi razultatom 8:3. U pobjedničkom sastavu konce u igri vuku i ton igri daju strijelci, Nikola Blagojević (3), Dragan Erić – Erco (3), Milan Čvoro i Duško Šehovac, a dobru formu iskazuje, Boris Palamar i na golu Srđan Avramović.

Poraženi u listu strijelaca upisane imaju: Bojana Jakovljevića (2) i Petra Slagala u „crveno crnom“ dresu bili su i Bojan Brčkalo, Predrag Čavarkapa, Vitomir- Vito Jugović, Nebojša Štrbac, Petrar Čečar i kapiten Milan Đurić.

Igrač utakmice, Nikola Blagojević / Kumbara

Каfe Pavle – Peštan 3:2 / 2:0

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između Kafe Pavla i Peštana. Poslije bolje igre „kafedžije“ dolaze do pobjede od 3:2 golovima Aleksandra Skoka, Nenada Samardžića i Bojana Ilića. U dobroj formi bili su i Rajko Koprivica, kapiten Vladimir Kulašinac i Darko Kovačević.

Za Peštan „tresu“ Branko Milošević i Radivoje Maunaga, u sastavu su: Bojan Jojić, Srđan Mučibabić, Željko Špirić i Zoran Pavlović i bili su raspoloženi za igru.

Žuti karton, Akeksandar Skoko / Kafe Pavle, Bojan Jojić / Peštan

Igrač utakmic, Rajko Koprivica / Kafe Pavle

Kafe Pavle: Darko Kovačević, Bojan Ilić, kapiten Vladimir Kulašinac, Aleksandar Skoko, Rajko Koprivica, Nenad Samardžić – Kin Prestavnik ekipe Slaviša Čvoro.

Peštan: Zoran Pavlović, Željkjo Špirić, Bojan Jojić, kapiten Branko Milošević, Srđan Mučibabić, Radivoje Maunaga.


Mig trans Sjetlina – Plato 6:3 / 3:1

Odličnu utakmicu punu ritma i tempa odigrali su Mig Trans Sjetlina i Plato. U korektnoj i borbenoj utakmici koja prolazi bez kartona „Šticari“ dobro voze i golovima Radovana Gluhovića (2), Vladimira Kovačevića, Slaviše Arbinje, Dejana Kovinjala – Mrkele i Dejana Guje šest komada tovare u mrežu Platoa.

Pun doprinos slavljeničkom trijumfu daju, Dražen i Srđan Kusmuk i kapiten Saša Cicović.

Plato se junački bori, a Miloša Pelemiša – Peku matirali su: Predrag Karišik Benzema, Velimir Ivanović i Božidar Elez. U dobrom ritmu bili su i ostali iz postave: Filip Škipina, Dragan Gutalj, Zoran Sarić, Dalibor Božić i „vratar“ Dejan Klačar. Ulogu „Murinja“ obavlja Milan Tadić – Kolina

Mig Trans Sjetlina: Miloš Pelemiš – Peka, Radivoje Gluhović, Dražan Kusmuk, Dejan Guja, Srđan Kusmuk, Dejan Kovinjalo – Mrkela, Vladimir Kovačević, Saša Cicović, Slaviša Arbinja.

Plato: Dejan Klačar, Filip Škipina, Velimir Ivanović, kapiten Predrag Karišik – Benzema, Dragan Gutalj, Božidar Elez, Zoran Sarić, Dalibor Božić.

Džabulani – Head Shop 3:4 / 0:1

U fer i sportskom nadmetanju u derbiju kola između Head Shopa i Džabulanija poslije teške i iscrpljujuće borbe „Head Shop“ razultatom 4:3 „smiruju“ Džabulani. „Shop“ se čvrsto postavljaju u odbrani, opasno kontrama napada i na krilima raspoloženih strijelaca, Gorana Bajića, Dragana Vukadina, Milana Stanišića i Milorada Samardžije dolazi do zaslužene pobjede nad šampionima.

Pobjedu je pogurao i Nikola Skokić, a sigurnost u igri sjajnim odbranama daje i „goldžija“ Miloš Malović. Taktičke zamisli je osmislio coach Ognjen Erić – Era, a dogovor iz svlačionice igrači na terenu sprovede i pobjeda nije mogla da izostane.

Šampioni daju sve od sebe, ali nisu imali rješenja za ubitačne „kontre“ sportskog rivala, uz to na golu je i odlični „Mala“ i uslijedio je poraz. Za poraženog pogađaju: Bojan Čvoro, Miljan Pušara i Predrag Cicović. Pozitivan ton meču daju i ostali iz satava: kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Kusmuk, Nemanja Govedarica i Nikola Drobnjak.

Crveni karton, Velibor Čvoro / Head Shop

Igrač utakmice, Milan Stanišić / Head Shop

Džabulani: Njegoš Petrović, Bojan Čvoro, Miljan Pušara, Nedeljko Šuko, Predrag Cicović, Miljan Kusmuk, Nemanja Govedarica, Nikola Drobnjak; Coach Milan Đapić

Shop: Miloš Malović, Goran Bajić, Velibor Čvoro, Milorad Samardžija, Nikola Skokić, kapiten Milan Stanišić, Dragan Vukadin; Coach Ognjen Erić – Era; Prestavnik ekipe Goran Ristić

Poslije odigranih 26. kola prvi kroz cilj zasluženo prolazi Džabulani. Ekipa koju krase zajedništvo, kolektivni duh, čvrstina u igri i ne malo fudbalsko majstorstvo. Tokom takmičenja pokazali su najviše, ukonponovani su od spremnih i uigranih majstora iz „Romine“ škole fudbala, Nedeljka Šuka, Bojana Čvora, Miljana Pušare, Predraga Cicovića, Miljana Kusmuka, Ognjena Mađarevića, Nemanje Govedarice, Nikole Drobnjaka i Radoja Antonića, a sigurnost u igri daje i pouzdani golman Njegoš Petrović. Sastav do šampionskog slavlja vodio je i bodrio „coach“ Milan Đapić, a prestavnik ekipe je bio Ognjen Čolić.

Jedan od stubova pobjedničkog sastava, majstor malih terena do nedavno i velikh „centralni vezni“, kapiten Nedeljko Šuko izrazio je zadovoljstvo ostvarenom igrom i postignutim razultatima svoje ekipe. Ispred ekipe uputio je čestitke svim sportskim rivalima na izvanrednoj i odličnoj borbi i smarta da je takmičenje bilo „pravo“, kvalitetno i neizvijesno, a presudilo je zajedništvo i ne malo fudbalsko znanje „šampiona“, pa smatra da je pehar namijenjen pobjedniku došao zasluženo u prave ruke.

Kapiten „Šticara“ Siniša Cicović poslije velike i sportske borbe sa Džabulanijem doveo je sastav do vicešampionskog pehara, a ekipu čine: golman Miloš Pelemiš – Peka, Radivoje Gluhović, Dražan i Srđan Kusmuk, Dejan Guja, Dejan Kovinjalo – Mrkela, Vladimir Kovačević, Slaviša Arbinja, Nenad Bošković – Bole, Velibor Perović i Sretko Vuksanović.

Prošlogodišnji pobjednici „kafedžije“ iz Barija poklekli su u finišu takmičenja i na kraju osvajaju pehar namijenjen trećeplasiranom sastavu. Falilo je i malo sportske sreće da se učini nešto i više, a ekipu čine: Mladen Koprivica – Madi, kapiten Darko Regoje, Draženko Doder, Srđan Radović, Milan Pandurević, Miro Šarac, Stanislav Guja, Dražan Furtula, Miljenko Stjepanović – Skala, Srđan Delipara, Saša Kardžić i Goran Radović

„Momčad“ Kumbare koju krasi sportski duh, želja za nadigravanjem, a postavu čine, Srđan Avramović, Nikola Blagojević, Milan Čvoro, Dragan Erić, Đorđe Lubura, Marko Erić, kapiten Duško Šehovac, Boris Palamar, Đorđe Lackanović, vođena od Branislava Guje sve je osvojila svojim viteštvom, ponašanjem i korektnim odnosom u igri i osvaja pehar za „fer plej“.

Sa 31 pogodkom golmane najviše „teroriše“ i pehar strijelca lige „nosi“ majstor igre na „petoparcu“ Bojan Ilić / Kafe Pavle, a golman Miloš Pelemiš – Peka / Mig Trans Sjetlina osvaja pehar za najbolje čuvanje „vrata“.

Tim lige

Miloš Pelemiš – Peka / Mig Trans Sjetlina
Bojan Ilić / Kafe Pavle
Srđan Delipara / Kafe Bar Bari
Milan Stanišić / Head Shop
Nedeljko Šuko / Džabulani
Nikola Blagojević / Kumbara

Zamjenik Predsjednika Udruženja fudbalera rekreativaca Pale, jedan od organizatora lige i „šef“ zapisničkog stola Jovica Vukadin smatra da je takmičenje prošlo u sportskoj i pozitivnoj atmosferi pa je Liga ispunila očekivanja i ostvarila cilj. Vukadin se zahvalio svim akterima na saradnji, igračima na sportskoj i viteškoj borbi, a posebnu zahvalnos uputio je opštini Pale, SC „Olimp“ i portalu Palelive i vjeruje da će sljedeće takmičenje biti još bolje organizovano.

Projekat Lige rekreativaca‚ je usmjeren je na promociji sportske rekreacije za lica starosti iznad 25. godina, zdravlja, sportske kulture, druženja, tolerancije, a osnovni je cilj da postane tradicionalno i što masovnije.

Tabela

1. Džabulani 59
2. Mig Trans Sjetlina 58
3. Kafe Bar Bari 52
4. Kumbara 51
5. Mibos 48
6. Kafe Pavle 45
7. Plato 28
8. MDM 27
9. Head Shop 26
10. Majnex 26
11. Olimp 15
12. Nelt 11
13. Pešran 7

Strijelci

31. Bojan Ilić
24. Predrag Cicović
21. Vladimir Kovačević
20. Miroslav Lazarević, Nikola Blagojević
19. Vladimir Kulašinac, Bojan Čvoro
18. Siniša Golijanin, Duško Šehovac, Radivoje Gluhović
17. Veljko Aleksić, Milan Stanišić
16. Božidar Elez
14. Miloš Elez, Velimir Ivanović
13. Goran Radović, Đorđe Lackanović, Čvoro Velibor / mdm, Miljan Pušara
12. Milan Pandurević

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare