Liga rekreativaca: “Šticari” u derbiju uzeli “skalp” Bariju, dobro izdanje Pavla i Kumbare

0

U SC Olimp u režiji zaljubljenika igre na “petoparcu” u sportskom duhu odigrani su mečevi 22. kola Lige rekreativaca. Majstori malih fudbalskih terana nisu iznevjerili, bili su u elementu i igraju dobre i uzbudljive utakmice.

Odigran je i derbi susret sportskih rivala raspoređenih u sastave Mig Trans Sjetlina i Kafe Bar Bari. “Šticari” iz Sjetline pred oko 100 gledalaca u dinamičnoj i živoj utakmici bili su “orni” i ruše četu kapitena Darka Regoje – Batistute razultatom 2:1. Pobjednici ulaza u meč maksimalno, bez kalkulacija i pokazuju ko je gazda na terenu. Poraženom “skalp” uzimaju, Vladimir Kovačević i Radivoje – Rade Gluhović.

Sjajnom trijumfu pridonose i ostali iz sastava, nekadašnji “internacionalac” Sretko Vuksanović – Doktor, kapiten Saša Cicović, Nenad Bošković – Bole, Dražan Kusmuk, Slaviša Arbinja, Srđan Kusmuk i “hobotnica” na golu Miloš Pelemiš – Peka. Taktičke zamisli je osmislio i postavio coach Radovan Ždrale – Patak. Igrači su na terenu sproveli i važni bodovi su upisani za priključak “tronu” i Džabulaniju.

Crveni karton: Miljenko Stjepanović – Skala / Kafe Bar Bari
Žuti karton: Nenad Bošković – Bole / Mig Trans Sjetlina

Igrač utakmice; Vladimir Kovačević / Mig Trans Sjetlina

U ostalim mečevima postignuti si sljedeći razultati. Kafe Pavle bio je bolji od Nelta i golovima Aleksandra Skoka (2), Vladimira Removića (2), Rajka Koprivice i “ubicom golmana” Bojanom Ilićem trijumfuje sa 6:3. Za Lukavčane “tresu” Svanimir Marjanović, Dejan Vitković i Tomislav Vuković.

Žuti karton: Danijel Đoković / Nelt, Svanimir Marjanović / Nelt, Dejan Vitković / Nelt

Igrač utakmice: Aleksandar Skoko / Kafe Pavle

Kumbara je bila ubjedljiva protiv Head Shopa, pobjeđuje sa 5:2.

Igrač utakmice: Milan Čvoro / Kumbara

Džabulani je teško slavio protiv Peštana sa 4:3, a Miljan Pušara bio je junak i postigao je het- trik. Jednom “zabija” i Predrag Cicović. Za Lukavčane pogađaju: Dejan Šehovac (2) i Radenko Maunaga.

Žuti kartoin: Dejan Šehovac / Peštan

Igrač utakmice, Miljan Pušara / Džabulani

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni meču između Mibosa i Platoa, a Mibos slavi sa 4:3. Pobjedu su “pogurali” golgeteri kapiten Miloš Elez (2), Bojan Minić i Mladen Janković. Za poraženog mrežu pogađaju: Božidar Elez (2) i Velemir Ivanović.

Žuti karton: Zoran Sarić / Plato, Dalibor Božić / Plato

Igrač utakice: Mladen Janković / Mibos

Slobodna je bila ekipa Olimp, a utakmica MDMMajnex nije odigrana.

Liga ulazi u finiš, igra se još četiri kola, a sljedećeg vikenda 05. maja u terminu od 10:00 h do 16:00 h slijedi nastavak. Na programu je i derbi izmađu sportskih rivala “Džbulanija” i kafedžija iz Barija. Biće zamimljiv i duel Mibosa i “Šticara” iz Sjetline kao i nadmetanje ekipa Kafe Pavle – Majnexa, Kumbara – Plato i Head Shop – MDM. Uzbuđenja i neizvijesnosti neće nedostajati ni u utakmici između Peštana i Olimpa i u “Balon sali” očekuje se “fudbalski praznik za dušu i oči.

Srtijelci su bili raspoloženi, postigli su i 33 gola, a igralo se čvrsto sa žarom i sudija Božo Golijanin pokazuje jedan crveni i sedam žutih kartona.

Izvanrednu partiju pruža, tri “trpa” i igrom je kolo obilježio predstavnik škole fudbala iz Podgraba Miljan Pušara / Džabulani, a okvir gola najbolje čuva i brani Miloš Pelemiš – Peka / Mig Trans Sjetlina.

Tim kola

Miloš Pelemiš / Mig Trans Sjetlina
Vladimir Kovačević / Mig Trans Sjetlina
Aleksandar Skoko / Kafe Pavle
Mladen Janković / Mibos
Milan Čvoro / Kumbara

Tabela

1. Džabulani 50
2. Mig Trans Sjetlina 46
3. Kumbara 45
4. Kafe Bar Bari 43
5. Mibos 42
6. Kafe Pavle 36
7. Majnex 26
8. Plato 25
9. MDM 21
10. Head Shop 20
11. Olimp 12
12. Nelt 11
13. Peštan 1

Strijelci

27. Bojan Ilić
22. Predrag Cicović
18. Siniša Golijanin, Miroslav Lazarević, Vladimir Kulašinac
16. Nikola Blagojević, Vladimir Kovačević
15. Bojan Čvoro, Veljko Aleksić

Parovi 23. kolo / nedjelja

10:00 h Mibos – Mig Trans Sjetlina
11:00 h Head Shop – MDM
12:00 h Kafe Bar Bari – Džabulani
13:00 h Kumbara – Plato
14:00 h Peštan – Olimp
15:00 h Kafe Pavle – Majnex

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments