Liga rekreativaca: Mig Trans Sjetlina gleda sa vrha tabele

0

U SC Olimp odigrani su susreti 12. i 13. kola Lige rekreativaca u malom fudbalu Pale 2013/14 i ujedno je završen prvi dio polusezone.
Već od starta bilo je jasno da će nadmetanje biti neizvijesno, uzbudljivo i izjednačeno što pokazuje “gužva” i bodovno stanje na vrhu tabele.

Poslije odigranih 13. kola i završetka jesenjeg dijela Lige na čelu kolone je Mig Trans Sjetlina sa istim brojem bodova – 28, kao i Kafe Bar Bari i Džabulani. U međusobnom skoru najbolji su “Šticari” i novi su lideri prvenstva, pa sa vrha tabele gledaju sportske rivale.

“Sjetlani” zasluženo prvi prolaze kroz cilj. Tokom takmičenja demonstriraju, upornost, volju, karakter i ne malo fudbalsko znanje, a ukonponovani su od spremnih i provjerenih fudbalskih majstora: Vladimira Kovačevića, Srđana Kusmuka, Aleksandra Gutalja, kapitena Saše Cicovića, Dražana Kusmuka, Slaviše Arbinje, Radivoja Gluhovića, Dejana Guje, Dejana Kovinjala, Nenada Boškovića – Boleta, a među stativama je pouzdani i dokazani golman Miloš Pelemiš – Peka.

Majstor među stativama “goldžija” pobjedničkog sastava Miloš Pelemiš – Peka nije krio zadovoljstvo igrom i postignutim razultatima svoje “momčadi”. Ispred ekipe uputio je čestitke svim sportskim rivalima na fer i sportskoj borbi i smatra da se u Palama uvijek igrao kvalitetan fudbal i da je Liga rekreativaca pravi i pun pogodak. Takmičenje je bilo izjednačeno, neizvijesno, a pobjednika odlučuje zajednički duh i ne malo fudbalsko znanje družine Mig Trans Sjetlina. U drugom dijelu nadmetanja “Peka” očekuje neizvijesnu borbu do posljednjeg kola, veliku i tešku bitku za svaki bod, a o pobjedniku će odlučivati nijanse i u toj igri vidi i svoju ekipu.

Zamijenik presjednika Udruženja fudbalera rekreativaca Pale, jedan od organizatora i član sastava Kafe Pavla, “šef” zapisničkog stola, fotograf i majstor “loptanja” Jovica Vukadin smatra da je takmičenje prošlo u sportskoj i pozitivnoj atmosveri u fer i viteškom duhu. Liga ispunjava očekivanja i ostvaruje cilj, a postaje prepoznatljiva i poznata i u okruženju. Vukadin se zahvalio na razumijevanju, pomoći i na saradnji svim ekipama, sudijama, igračima, portalu “Palelive”, a posebnu zahvalnost je uputio SC “Olimp”, Zoranu Ćosiću i njegovoj ekipi na ustupljenim terminima i nesebičnoj podršci u projektu “Lige rekreativaca” koji je usmjeren na promociji sportske rekreacije za lica starosti iznad 25 godina, zdravlja, sportske kulture, druženja, tolerancije, a osnovni je cilj da postane tradicionalna i što masovnija.

U dogovoru sa prestavnicima ekipa biće određen i nastavak drugog dijela takmičenja, a okvirno je planirano da se “startuje” sredinom marta sljedeće godine.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-01-12-2013/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Razultati 12. kola

U lijepoj i pozitivnoj atmosveri, a u sportskom duhu odigrani su i mečevi 12. kola.

Strijelci su bili raspoloženi i 40 puta pogađaju u okvir gola, pokazana su i 2 žuta kartona.

Izvanrednu partiju pruža i dobro “gazi” u derbiju protiv Kumbare “ubica golmana” trostruki strijelac Predrag Cicović / Džabulani i igrom je obilježio kolo, a okvir gola najbolje čuva Miloš Pelemiš-Peka / Mig Trans Sjetlina.

Tim kola
Miloš Pelemiš – Peka / Mig Trans Sjetlina
Kusmuk Dražan / Mig Trans Sjetlina
Velemir Ivanović / Plato
Predrag Cicović / Džabulani
Miroslav Lazarević / Mibos
Miljan Radović / Majnex

Mig Trans Sjetlina – Head Shop 4:1 / 0:0

Mig Trans Sjetlina i Head Shop derbijem otvaraju 12. kolo. Igralo se čvrsto i borbena u duhu fer pleja i nadmetanje prolazi bez kartona. Nakon “egala” 0:0 u prvom poluvremenu u nastavku utakmice “Šticari šaltaju” u petu brzinu i golovima igrača sa “desetkom” na dresu raspoloženog za igru Dejana Kovinjala – Mrkele (2), kapitena Saše Cicovića i čvrstog i borbenor Radivoja Gluhovića dolaze do zaslužene pobjede od 4:1. Zapaženom igrom “Transu” dodaju “gas” i vode ga do trijumfa i ostali iz postave: Vladimir Kovačević, Dražan Kusmuk, Nenad Bošković – Bole, a na golu “ručnu” zateže izvanredni Miloš Pelemiš – Peka.

Head Shop se hrabro bori, padaju u nastavku, šanse i prilike ne koriste uz to namjerili su se i na raspoloženog rivala i poraz je bio neminovan, a loptu iza leđa “Peke” smjestio je u 35. minuti Đorđe Elek.

Igrač utakmice: Dražan Kusmuk / Mig Trans Sjetlina

Džabulani – Kumbara 5:1 / 3:1

Izvanredanu utakmicu, punu ritma i tempa odigrali su Džabulani i Kumbara. Razigrani Džabulani “petardom” je srušio Kumbaru i razultatom 5:1 savim zasluženo slavi u derbiju kola.

Uigrana i kvalitetna ekipa Džabulanija bila je raspoložena za igri i dobro otvara utakmicu. Sjajni Predrag Cicović dobro se snalazi i u 13 minuti pogađa za 1:0. Izjednačenje stiže u 17. minutu. Agilni Milan Čvoro ravna na 1:1 i to je bilo sve do kraja od golgeterskih sposobnosti Kumbare.

U nastavku Džabulani “uzima” rivala pod svoje i sjajnom serijom 4:0, golovima Predraga Cicovića (2) i “lakonogog” i razigranog Bojana Čvora (2) dolazi do konaćnih i zasluženih 5:1.

Pobjedi pun doprinos daju i ostali iz sastava: Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Pušara, Ognjen Mađarević, Miljan Kusmuk, na golu je bio siguran Njegoš Petrović-Junior Gene, a ekipa je vođena i bodrena sa klupe od “coacha” Milana Đapića.

Kumbara se viteški bori, golgeteri nisu imali municije i majstorstvo Nikole Blagojevića, Duška Šehovca, Marka Erića, Branislava Guje, kapitena Luke Božovića, Milana Čvora i Dragana Erića nije pomoglo da izbjegne poraz.

Igrač utakmice Predrag Cicicović / Džabulani

Žuti karton: Miljan Kusmuk / Džabulani

Olimp – Mibos 1:8 / 0:3

U sudaru viteških ekipa Olimpa i Mibosa koji prolazi bez kartona, Mibos je bio ubjedljiv, golgeterski raspoložen, rastrčan i protutnjao je “Balon salom” pa trijumfuje sa ubjedljivih 8:1.

Kod pobjednika igru nosi i tempo diktira “zadnji vezni” uz to bio je i golgetreski “raspucan” četverostruki strijelac Miroslav Lazarević.

Raspoloženog “Miću” odličnom igrom prate strijelci: Milan Govedarica – Govi (2), kapiten Miloš Elez (2), a ostali iz ekipe: Slobodan Vuković, Boris Minić, Bojan Marković, Igor Tošić i golman Nebojša Divčić daju pon doprinos pobjedničkom slavlju.

Čast poraženog u 33. minuti spasava Mladen Janković. U sastavu su: golman Sretko Vuksanović, Bojan Gluhović, Milomir Lopatić, kapiten Radoslav Petrović – Gene, Zoran Trbo i Rajko Cicović

Igrač utakmice: Miroslav Lazarević / Mibos

Nelt – Bari 0:5

Nelt nije se pojavio na terenu i utakmica je registrovana službenim razultatom

Majnex – Peštan 9:4 / 5:2

U lijepoj fudbalskoj predstavi začinjenoj sa 13 golova Majnex je bio ubjedljiv protiv Peštana. Na krilima raspoloženih strijelaca, kapitena i “šefa parade” Siniše Golijanina (3), Miljana Radovića (2),Vladimira -Ćosovića (2), Mladena Hršuma i Bojana Cvjetanovića sasvim zasluženo slavi razultatom 9:4. “Majnexovci” dolaze do pobjede, a slavlju pridonosi i sigurni “vratar” Slađan Grujić.

U listu strijelaca kod poraženog upisani su: Goran Lemez (2), Zoran Pavlović i Željko Špirić.

“Momčad” Peštana koju krasi sportski duh, želja za nadigravanjem, fer plej i viteštvo dolazi iz Lukavice. Sastavljena je od pravih zalubljenika i rekreativaca igre na “petoparcu”, a imaju i “moto” gdje je dobra rekreacija i pozitivna atmosera važno je učestvovati i svojim odnosom prema takmičenju zalužuju sve čestitke.

Sastav “Lukavčana” čine: Aleksandar Beribaka, Goran Lemez, Jugoslav Milidrag, Igor Šumar, Bogdan Pandžić, Željko Špirić, kapiten Branko Milošević, Radoslav Sladoje, Gavro Džino, Vladimir Vasiljević, Danko Janković i Zoran Pavlović.

Igrač utakmice: Miljan Radović / Majnex

MDM – Plato 2:5 / 1:2

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni meču između starih sportskih rivala raspoređenih u sastave MDM-a i Platoa. Poslije teške i neizvijesne “rovovske” borbe sasvim zasluženo razultatom 5:2 slavi Plato.

Kod pobjednika igru nosi i tempo diktira raspoloženi trostruki strijelac Velemir Ivanović, a poseban ton igri daje i Dragan Gutalj koji dva puta “buši” mrežu MDM. Ostali iz postave: kapiten Predrag Karišik – Benzema, Dalibor Božić, Miloš Vuksanović, Dejan Ždrale, Mladen Trobok – Troba daju sve od sebe, pridonose “premiji”, petoj pobjedi i sedmom mjestu na ligaškoj tabeli.

Za poraženi sastav “pogotke” daju: Branko Stevanović i kapiten Nemanja Galin, a ostali iz ekipe: Nenad Janković, Ognjen Jolović, Branislav Guja i Goran Čorluka daju pozitivan ton meču.

Žuti karton: Dragan Gutalj / Plato
Igrač utakmice: Velemir Ivanović / Plato

Slobodna je bila ekipa Kafe Pavla

Razultati: 13. kolo

Kao i u prethodnim kolima i u 13. kolu odigrane su odlične, uzbudljive i neizvijesne utakmice. Igralo se čvrsto, jako i muški, pokazan je i jedan crveni i dva žuta kartona. Strijelcu su bili “pri šutu” i pogađaju 42 puta u okvir gola.

Kolo je obilježio Vladimir Ćosović / Majnex u susretu protiv Kafe Bar Barija, a najviše na golu pokazuje Slađan Grujuć / Majnex.

Tim kola

Slađan Grujuć / Majnex
Igor Ikić / Nelt
Nenad Bošković – Bole / Mig Trans Sjetlina
Vladimir Ćosović / Majnex
Bojan Ilić / Kafe Pavle
Nikola Blagojević / Kumbara

13. kolo igrom obilježava Majnex koji u obostrano otvorenoj borbi, spuštenog garda, gdje su oba rivala željela pobjedu u posljednjim sekundama meča “čupa” bod, golom Bojana Cvjetanovića i “ravna” na 1:1, pa lidera sa tabele Kafe Bar Bari šalje na drugo mjesto ligaške tabele.

Kumbara je bila ubjedljiva protiv Olimpa, slavi sa 9:3, a Kafe Pavle bio je razigran, golgeterski uspješan, pa sedam komada smješta u mrežu Peštana. Džabulani je bez prvih violina sastava Dušana Paprice i kapitena Nedeljka Šuka “minimalcem” Miljana Pušare, došao do teške, ali vrijedne pobjede od 1:0 protiv čvrstog Head Shopa, a novi lider Mig Trans Sjetlina uzima mjeru Platou i pobjeđuje 8:2.

U uzbudljivoj i neizvijesnoj utakmici favorizirani Mibos, ispustio je prednost iz prvog poluvremena od 5:1 u susretu sa junačkim Neltom i na kraju bilo je neriješeno 5:5.

Slobodna je bila ekipa MDM.

Kumbara – Olimp 9:3 / 3:2

Blagojević Nikola 1:0, Blagojević Nikola 2:0, Guja Brane 3:0, Janković Mladen 3:1, Cicović Rajko 3:2, Guja Brane 4:2, Lopatić Milomir 4:3, Blagojević Nikola 5:3, Blagojević Nikola 6:3, Lubura Đorđe 7:3, Šehovac Duško 8:3, Čvoro Milan 9:3

Igrač utakmice: Blagojević Nikola / Kumbara

Peštan – Kafe Pavle 0:7 / 0:2

Aleksić Veljkjo 0:1, Ilić Bojan 0:2, Koprivica Rajko 0:3, Divčić Miroslav 0:4, Vukadin Jovica 0:5, Ilić Bojan 0:6, Ilić Bojan 0:6

Igrač utakmice: Ilić Bojan / Kafe Pavle


Head Shop – Džabulani 0:1

Pušara Miljan 0:1

Igrač utakmice: Pušara Miljan / Džabulani

Kafe Bar Bari – Majnex 1:1

Doder Draženko 1:0, Cvjetanović Bojan 1:1

Igrač utakmice: Ćosović Vladimir / Majnex

Plato – Mig Trans Sjetlina 2:8

Gluhović Radivoje 0:1, Kovačević Vladimir 0:2, Kusmuk Srđan 0:3, Bošković Nenad – Bole 0:4, Kovinjalo Dejan 0:5, Gluhović Radivoje 0:6, Božić Dalibor 1:6, Cicović Saša 2:6, Bošković Nenad – Bole 2:7, Bošković Nenad – Bole 2:8

Žuti karton: Tadić Milan / Plato, Božić Dalibor / Plato
Igrač utakmice: Bošković Nenad – Bole / Mig Trans Sjetlina

Mibos – Nelt 5:5 / 5:1

Govedarica Milan 1:0, Cicović Srđan 1:1, Lazarević Miroslav 2:1, Elez Miloš 3:1, Minić Boris 4:1, Elez Miloš 5:1, Ikić Igor 5:2, Ikić Igor 5:3, Kovačević Milomir 5:4, Vuković Tomislav 5:5

Crveni karton: Divčić Nebojša / Mibos
Igrač utakmice: Ikić Igor / Nelt

Tabela

 1. Mig trans Sjetlina 28
 2. Kafe Bar Bari 28
 3. Džabulani 28
 4. Mibos 24
 5. Kumbara 24
 6. Kafe Pavle 18
 7. Plato 17
 8. Head Shop 16
 9. Majnex 16
10. MDM 12
11. Olimp 8
12. Nelt 5
13. Peštan 0

Strijelci

16. Cicović Predrag
14. Blagojević Nikola
13. Šehovac Dušan, Golijanin Siniša, Kovačević Vladimir, Lazarević Miroslav
11. Kulašinac Vladimir, Elek Đorđe
10. Ilić Bojan
 9. Radović Goran, Aleksić Veljko, Ivanović Velemir, Elez Miloš
 8. Stanišić Milan, Elez Božidar, Gluhović Radivoje
 7. Čvoro Bojan, Radović Miljan, Ćosović Vladimir, Bošković Nenad – Bole, Govedarica Milan
 6. Samardžić Nenad, Šuko Nedeljko, Božović Luka, Tošić Igor, Čvoro Velibor/ mdm, Lopatić Milomir, Čvoro Milan, Špirić Željko, Gutalj Dragan

Crveni Karton: Divčić Nebojša / Mibos

Žuti kartoni: Govedarica Milan (3), Kovačević Vadimir (2), Cicović Rajko (2), Vitković Dejan (2), Gluhović Radivoje (2), Kovačević Milomir (2), Radović Goran (2), Stjepanović Miljenko – Skala (2), Mađarević Ognjen (2), Kusmuk Miljan (2), Tadić Milan (2)

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments