Liga rekreativaca: Kumbara i dalje na tronu

0
Paljanska liga rekreativaca u punom je zamahu. U SC „Olimp“ odigrani su mečevi 14. kola. Nadmetanje prolazi u sportskom duhu u dobroj rekreaciji i druženju, što je i cilj projekta zaljubljenika u mali fudbal.

Sjajno fudbalsko popodne, priredili su majstori igre na petoparcu. Odigrali su uzbudljive i neizvijesne utakmice: Rosoneri – Džabulani 3:4, Plato – Bari Alpha Securiti 2:3, Kafe Pavle – Dječaci 3:3, Sjetlina – MDM 7:5, Sarax – Kumbara 2:5.

Strijelci su bili raspoloženi, pogađaju i rekordnih 38 puta u okvir gola. Igralo se u duhu fer pleja, pokazana su i četiri žuta kartona, a mečeve vode, uigrani dvojac, Božo Golijanin i Srđan Kusmuk – Kusma.

Odličnu partiju pruža, podsjeća na najbolje profesionalne dana i igrom je kolo obilježio nekadašnji internacionalac Sretko Vuksanović – Doktor, Sjetlina, a prostor između stativa najbolje brani, golman, sa sto ruku Miloš Malović – Mala, Dječaci.

Tim kola

Miloš Malović / Dječaci
Siniša Golijanin / Kumbara
Predrag Cicović / Džabulani
Sretko Vuksanović / Sjetlina
Stanislav Guja / Bari Alpha Securiti
Nikola Skokić / Dječaci

Na čelu tabele je Kumbara koja u posljednja četiri kola u odnosu na Sjetlinu ulazi sa velikih osam bodova prednosti i teško ih neko može spriječiti da ne osvije šampionski „skudeto“.

U nedjelju 3. maja na festivalu paljanskog malog fudbala slijede nova uzbuđenja. Ekipe su izjednačene i „naoštreno“ ulaze u okršaje te se očekuje velika i neizvijesna borba, a sastaju se: Rosoneri – Sjetlina, Džabulani – Kafe Pavle, Dječaci – Sarax, Kumbara – Plato i Bari Alpha Securiti – MDM.

Razultati: 14. kolo

Sarax – Kumbara 2:5 / 1:2

Kaznena ekspedicija Kumbare, poput tornada protutnjala je terenom SC „Olimp“ i golovima Đorđa Lackanovića (2), Milana Čvora, Siniše Golijanina i Duška – Duleta Šehovca ruši Sarax sa 5:2. U sastavi su bili i Marko Erić, Boris Palamar, Luka Božović, Bojan Cvjetanović i šef orkestra Nikola Blagojević i zaslužuju sve komplimente za prikazano fudbalsko majstorstvo.

Poraženi u listu strijelaca upisane imaju, Gorana Tomića i Srđana Mučibabića. Ostali Lukavčani: Zoran Pavlović, Branko Popović, Radivoje Maunaga, Aleksandar Bogdanović i Bogdan Pandžić daju sve od sebe, ali naišli su na spremnog i kvalitetnog rivala uz to postavi nedostaju Željko Špirić, Igor Šimar, Bojan Jojić i uslijedio je častan poraz.

Sarax: Zoran Pavlović, Goran Tomić, Radivoje Maunaga, , Bogdan Pandžić, Branko Popović, Srđan Mučibabić

Kumbara: Marko Erić, Boris Palamar, Luka Božović, kapiten Duško Šehovac, Nikola Blagojević, Đorđe Lackanović, , Bojan Cvjetanović, Milan Čvoro, Siniša Golijanin, Boris Jakovljević

Igrač utakmice: Siniša Golijanih / Kumbara
Žuti karton: Boris Palamar / Kumbara

Rosoneri – Džabulani 3:4 / 1:2

Uzbudljivu i tvrdu utakmicu punu ritma i tempa odigrali su Rosoner i Džabulani. Nakon žestoke bitke i poslije mnogo neizvijesnosti i preokreta (1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3 i 3:4) bolje se u finišu meča snalazi Džabulani i slavi sa 4:3.

Predrag Cicović dva je puta izigrao odbranu „crveno crnih“, jednom matira i Milan Đapić, a u posljednjim sekundama majstorskim golom, bodove „čupa“ Miljan Pušara. Vjetrom u leđa pobjedu su „pogurali“ i Ognjen Mađarević, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Kusmuk, Igor Đapić i Milan Govedarica – Govi.

Poraženi se hrabro bori, imali su i nekoliko odličnih prilika, koje nisu realizovane, na kraju presudila je mala dekoncentracija odbrane i bod je otišao u nepovrat. Loptu iza leđa svestranog Ognjena Mađarevića smjestili su dva puta Siniša Vuksanović i jednom Svanimir Marjanović. Dobru igru iskazuju i ostali iz sastava: Marko Ždrale, kapiten Predrag Čavarkapa, Stevan Kovač, Miroslav Lazarević, „šef“ odbrane Bojan Brčkalo – Brke i na golu Petar Slagalo.

Rosoneri: Petar Slagalo, Bojan Brčkalo, Marko Ždrale, kapiten Predrag Čavarkapa, Stevan Kovač, Siniša Vuksanović, Miroslav Lazarević, Svanimir Marjanović

Džabulani: Ognjemn Mađarević, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Kusmuk, Miljan Pušara, Igor Đapić, Milan Govedarica, Milan Đapić

Igrač utakmice: Predrag Cicović / Džabulani
Žuti karton: Predrag Cicović / Džabulani

Sjetlina – MDM 7:5 / 5:1

U sjajnoj fudbalskoj predstavi, punoj ritma i tempa puleni „coacha“ Saše Karadžića poslije kiksa u prošlom kolu pokazali su dobru formu. Bili su bolji u goleadi nadigrali su razultatom 7:5 MDM. Sretko Vuksanović (2), Vladimir Kovačević (2), Nenad Bošković – Bole, Radivoje Gluhović golovima vodili su Sjetlane do vrijedne i zaslužene pobjede. Pun doprinos pobjedničkom slavlju daju i kapiten Saša Cicović, Dražan Kusmuk Vladimir Čavarkapa i „vratar “ Peka. Ekipi nedostaju Dušan Paprica i igrač sa desetkom na leđima Dejan Kovinjalo – Mrkela pa pobjeda ima i veći sjaj.

Za poražene četiri komada u mrežu Miloša Pelemiša – Peke smjestio je Mladen Janković, a jednom „kanapu“ trese i Miljan Radović. U ekipi su bili i kapiten Predrag Teletina, Nenad Rebrinović, Goran Čorluka, Mladenko Vučičević i među vratnicama Nenad Janković koji daju svoj doprinos, pravom rekreativnom sportskom događaju. Nešto više da se učini, kumovao je izistanak, Igora Tošića, Nikole Breza, Nemanje Galina i Srđana Avramovića, a i tanka klupa mašineriju MDM odvela je do časnog poraza.

Sjetlina: Miloš Pelemiš, kapiten Saša Cicović, Dražan Kusmuk, Radivoje Gluhović, Nenad Bošković – Bole, Vladimir Kovačević, Sretko Vuksanović, Vladimir Čavarkapa,

MDM: Nenad Janković, Nenad Rebrinović, Miljan Radović, Goran Čorluka, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Mladen Janković

Igrač utakmice: Sretko Vuksanović / Sjetlina
Žuti karton: Mladen Janković / MDM

Plato – Bari Alpha Security 2:3 / 2:1

Poslije žestoke rovovske, prsa u prsa, otvorenog garda u sportskom okršaju između starih rivala, Platoa i „zaštitara“ teško, ali zasluženo slave Barani razultatom 3:2. Poraženom presuđuju Srđan Delipara, Milan Pandurević i Stanislav Guja.

Kod pobjednika konce u igri vuku i tempo diktiraju Srđan Delipara, Stanislav Guja i Goran Bajić, a pometnju i paniku u odbrambene redove poraženog unosili su probijajući po boku i sredini Drako Regoje – Batistuta i Milan Pandurević, a pobjedničkom slavlju pun doprinos daje i pouzdani „vratar“ Rade Čolaković.

Za poražene pogađaju Božidar Elez i Filip Škipina, a ostaje i žal da odlična igra i srčanost ostalih iz postave: Srđana Cicovića, Zorana Sarića, Miloša Vuksanovića, Đorđa Cicovića i borbenog kapiten Dalibora Božića nije urodila plodom. Nedostajali su „poslovođa“ Milan Tadić – Kolina, sidraš Predrag Karišik Benzemaa, univerzalac Mladen Trobok, robusni Rajko Cicović i na vratima Dejan Klačar uz to fali i malo sportske sreće da se i nešto više učini osim časnog poraza protiv spremnog i kvaliternog rivala.

Plato: Srđan Cicovoć, Đorđe Cicović, Zoran Sarić, Miloš Vuksanović, Filip Škipina, kapiten Dalibor Božić Božidar Elez.

Bar Alpha Securitii: Rade Čolaković, kapiten Darko Regoje, Srđan Delipara, Stanislav Guja, Goran Bajić, Milan Pandurević

Igrač utakmice: Stanislav Guja / Bari Alpha Security
Žuti karton: Stanislav Guja / Bari Alpha Security

Kafe Pavle – Dječaci 3:3 / 1:1

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajelo ni u posljednjem meču 14. kola između Kafe Pavla i Dječaka. U fer i sportskom nadmetanju koje prolazi i bez katona poslije zanimljive i izjednačene igre konačan razultat na kraju je „egal“ 3:3.

Za „kafedžije“ su pogodili: Nenad Samardžić, Jovica Vukadin i Ilić Bojan, a za Dječake Nikola Skokić, Milan Stanišić i nekadašnji đak Željine škole fudbala Slaven Vučičević.

Kafe Pavle: Vladanko Zeković, kapiten Vladimir Kulašinac, Bojan Ilić, Nenad Samardžić, Jovica Vukadin, Čvoro Velibor,

Dječac: Miloš Malović, kapiten Milan Stanišić, Dragan Vukadin, Slaven Vučičević, Luka Bojanić, Nikola Skokić, Velibor Čvoro
Igrač kola: Nikola Skokić / Dječaci

Tabela

1. Kumbara 35
2. Sjetlina 27
3. Džabulani 25
4. Kafe Pavle 24
5. Bari Alpha Security 22
6. Sarax 21
7. Rosoneri 15
8. Plato 13
9. MDM 12
10. Dječaci 6

Strijelci

14. Bojan Ilić
13. Vladimir Kovačević
12. Nenad Rebrinović, Mladen Janković
11. Milan Pandurević
10. Dušan Paprica, Milan Stanišić
8. Branko Popović, Nikola Blagojević, Duško Šehovac, Predrag Cicović, Radivoje Gluhović
7. Branislav Guja, Bojan Čvoro, Darko Lučić, Siniša Vuksanović
6. Radivoje Maunaga, Bojan Cvjetanović, Goran Bajić, Goran Tomić

Parovi: 15. kolo / nedjelja 03. maj

11:00 Rosoneri – Sjetlina
12:00 Džabulani – Kafe Pavle
13:00 Dječaci – Sarax
14:00 Kumbara – Plato
15:00 Bari Alpha Securiti – MDM

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare