Liga rekreativaca: Kumbara gazi redom, Sjetlina prati, Kafe Pavle poražen

0

U SC „Olimp“ odigrani su mečevi 11. kola Lige rekreativaca koja je u pogonu već treću sezonu. Liga je sjajan projekat koji služi za primijer, obogaćuje i oplemenjuje sportski život Pala, a uz to igra se i odličan fudbal.

Kao i tokom prethodnih kola i u jedanaestom nije nedostajalo uzbuđenja, neizvijesnosti, takmičarske draži, a sve prolazi u sportskom duhu, pozitivnoj atmoferi uz dobru rekreaciju i druženje.

Na čelu tabele nije bilo promjena, Kumbara pruža sjajne partije i dalje „teroriše“, a nova „žrtva“ bio je prošlogodišnji šampion Džabulani. Sa dobrim igrama nastavljalja Sjetlina i probuđena mašinerija Predraga Teletine MDM.

Igrom je kolo obilježio Nikola Blagojević, Kumbara. U derbiju protiv Džabulanija, Blagojević sa dva komada ekipu predvodi do sjajne pobjede, a prostor između stativa najbolje čuva, Ognjen Jolović nova golmanska akvizicija na vratima lidera Kumbare.

Strijelci su bili raspoloženi, pogađaju 24. puta u okvir gola, a mečeve vode Božo Golijanin i Srđan Kusmuk koji pokazuju četiri žuta i jedan crveni karton.

U subotu 11. aprila slijede nova uzbuđenja, ekipe su izjednačene sa pobjedničkim ambicijama ulaze u okršaje te se očekuju uzbudljive „tekme“, a izdvajaju se derbi mečevi Kafe Pavle – Bari Alpha Securiti, Džabulani – Dječaci, Sjetlina – Plato, a biće neizvijesnosti i u utakmicama Sarax – MDM i Rosoneri – Kumbara.

Tim kola:

Ognjen Jolović / Kumbara
Vladimir Kovačević / Sjetlina
Svanimir Marjanović / Rosoneri
Maden Janković / MDM
Nikola Blagojević / Kumbara
Goran Tomić / Sarex

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-5-4-2015/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Razultati 11. kolo

Dječaci – Sjetlina 1:4 / 1:4

Uzbudljivo 11. kolo otvaraju Dječaci i Sjetlina. Razigrani Sjetlani, ekipa sa jakim induvidualcima bila je u dobrom izdanju i razultatom 4:1 savladala je Dječake.

Pozicija na tabeli i bodovni saldo bili su na strani Sjetlana koji u otvorenoj igri lome otpor žilavih dječaka.

Pobjednici su krenuli agresivno i natjrali odbranu Dječaka da pogriješi. U 3. miniti je Dušan Paprica pogodio za vodstvo Sjetlana od 1:0, a već u 6. minuti Vladimir Kovačević – Pokemon odlično je reagovo i loptu šalje u „kanapu“ za 2:0.

Dječaci se ne predaju i smanjuju na 2:1 golom Slavena Vučićevića koji rutinski u 7. minuti matira nemoćnog Miloša Pelemiša – Peku i to je bilo sve od golgeterskih mogućnosti poraženog do kraja utakmice.

Več u sljedećem napadu, samo što se krenulo sa centra, svojim drugim golom „Pokemon“ je matirao Nikolu Skokića za 3:1, a čvrsti i razigrani Radivoje – Rade Gluhović je izigrao odbranu „Dječaka“ i postavlja konačnih i zasluženih 4:1.

Odlično izdanje pobjedničkog sastava koji nema loše karike, a pored strijalaca pobjedu su „pogurali“ i ostali iz ekipe: sigurni „vratar“ Peka, kapiten Saša Cicović, doktor Vuksanović, Dražan Kusmuk, Vladimir Čavarkapa i Dejan Kovinjalo – Mrkela. Ekipi nenostaje udarna napadačka snaga Nenad Bošković – Bole pa pobjeda ima i veću težinu.

Poraženi su bili bez izmjena i osim časnog poraza nisu mogli našto i više da učine protiv kvalitetnog i uigranog rivala.

Dječaci: Nikola Skokić, kapiten Milan Stanišić, Luka Bojanić, Srđan Jokić, Slaven Vučičević, Radoje Antonić

Sjetlina: Miloš Pelemiš, kapiten Saša Cicović, Dražan Kusmuk, Radivoje Gluhović, Vladimir Kovačević Sretko Vuksanović, Dušan Paprica, Vladimir Čavarkapa, Dejan Kovinjalo – Mrkela

Igrač utakmice: Vladimir Kovačević – Pokemin / Sjetlina

Kartoni: –

Bari Alpha Security – Rosoneri 1:2 / 0:1

Kolo je igrom obilježila i sjajno je odigrala četa Bojana Brčkala – Brketa – „Rosoneri“ koja baca na koljena i trijumfuje sa 2:1 protiv Bari Alpha Security.

Raspoložena za igru ekipa „Rosonera“ dobro otvora susret. Igrač utakmice Svanimir Marjanović sjajno je zabio u 9. minuti za 1:0. Do drugog gola „crveno crnii“ stižu u 29. minuti kad odlični Predrag Čavarkapa, duplira na 2:0 i matira nemoćnog Rada Čolakovića koji nije imao nikakvu šansu.

Čast poraženog spasava Stanislav Guja u 32. minutu. U nastavku se igralo „fajterski“, mreže su mirovale i na kraju zasluženo slavlje „Rosonera“ koja su bili oslabljeni neigranjem „šefa“ odbrane Bojana Brčkala pa pobijeda ima i veći sjaj.

Igralo se fer, sportski i nadmetanje prolazi bez kartona.

Bari Alpha Security: Rade Čolaković, kapiten Darko Regoja, Draženko Doder, Srđan Delipara, Stanislav Guja, Goran Bajić, Goran Radović
Rosoneri: Petar Slagalo, kapiten Nebojša Štrbac, Predrag Čavarkapa, Marko Štrbac, Stevan Kovač, Siniša Vuksanović, Miroslav Lazarević, Svanimir Marjanović

Igrač utakmice: Svanimir Marjanović / Rosoneri
Kartoni: –

MDM – Kafe Pavle 4:2 / 3:1

Lijepo fudbalsko popodne u SC Olimp začinili su mečom MDM i Kafe Pavle. Raspjevana fudbalska mašinerija MDM bila je u pobjedničkom ritmu te upisuju i drugu ovosezonsku pobjedu. Nakom slavlja u prošlom kolu kad su lagano „progutali“ Rosonere, vezali su i drugu pobjedu razultatom 4:2, a uzeli su skalp i Kafe Pavlu. „Kafedžijama“ presuđuju Mladen Janković (2), a po jednom pogađaju kapiten Predrag Teletina i Goran Ćorluka. Ostali iz sastava: „vratar“ Srđan Avramović, Nenad Rebrinović, Igor Tošić i Milomir Lopatič bili su u dobrom „loptačkom“ izdanju i daju pun doprinos pobjedničkom slavlju.

Poraženi u listu strijelaca ima upisane Darka Lučića i strijelca lige ubojitog „sidraša“ Bojana Ilića.

MDM: Srđan Avramović, Nenad Rebrinović, Goran Ćorluka, kapiten Predrag Teletina, Igor Tošić, Mladen Janković, Milomir Lopatić
Kafe Pavle: Slađan Grujić, kapiten Vladimir Kulašinac, Bojan Ilić, Aleksandar Skoko, Darko Lučić, Jovica Vukadin, Vladanko Zeković, Velibor Čvoro,

Igrač utakmice: Mladen Janković / MDM
Žuti karton: Goran Ćorluka / MDM

Džabulani – Kumbara 1:4 / 0:2

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u derbi meču između Džabulanija i Kumbare. Igralo se jako, čvrsto i muški. Pokazana su tri i jedan crveni karton.

Lider prvenstva, Kumbara u predstavi punoj ritma i tempa pokazala je ko je gazda na terenu i razultatom 4:1 uzima mjeru prošlogodišnjem šampionu Džabulaniju. Nikola Blagojević (2), Duško Šehovac i Bojan Cvjetanović golovima vodili su Kumbaru do sjajne i zaslužene pobjede. Ostali iz postave, golman Ognjen Jolović, povratnik u sastav nekadašnji Slavijin profesionalac Đorđe Lackanović, ljubimmac ženskog dijela publike Boris Palamar, Milan Čvoro i podgrapska perjanica malog nogometa Siniša Golijanin sjajno prate dirigenta i šefa orkestra Nikolu Blagojevića i daju pun doprinos triujumfa.

Za poražene loptu iza leđa Ognjena Jolovića smjestio je Milenko Ristivojević.

Džabulani: Milanko Ristivojević, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, Miljan Kusmuk kapiten Miljan Pušara, Igor Đapić, Milan Govedarica, Milan Đapić, Bojan Čvoro
Kumbara: Ognjen Jolović, Đorđe Lackanović, Boris Palamar, Luka Božović, kapiten Duško Šehovac, Nikola Blagojević, Bojan Cvjetanović, Milan Čvoro, Siniša Golijanin

Igrač utakmice: Nikola Blagojević / Kumbara
Crveni karton: Bojan Čvoro / Džabulani
Žuti kartoni: Milan Đapić i Miljan Kusmuk / Džabulani, Duško Šehovac / Kumbara

Plato – Sarax 1:4 / 0:1

Tačku na osmo kolo junačkom igrom stavlja Sarax koji čita lekciju Platou i trijumfuje sa 4:1. Za majstore iz Lukavice „rešeta“ Goran Tomić (3), a jedan „zavaljuje“ i Milan Tadić – Kolina u svoju „kanapu“. Čast poraženog spasava Rajko Cicović.

Plato: Srđan Cicović, kapiten Predrag Karišik, Velimir Ivanović, Elez Božidar, Dalibor Božić, Miloš Vuksanović, Rajko Cicović, Milan Tadić, Filip Škipina

Sarax: Zoran Pavlović, kapiten Goran Tomić, Radivoje Maunaga, Aleksandar Gunjak, Bogdan Pandžić, Branko Popović, Srđan Mučibabić, Aleksandar Bogdanović

Igrač utakmice: Goran Tomić / Sarax
Kartoni:-

Tabela

1. Kumbara 26
2. Sjetlina 23
3. Kafe Pavle 20
4. Sarax 18
4. Džabulani 16
5. Bari Alpha Security 16
7. Rosoneri 15
8. MDM 12
8. Plato 9
10. Dječaci 2

Strijelci

13. Bojan Ilić
11. Nenad Rebrinović, Vladimir Kovačević
8. Milan Pandurević, Dušan Paprica, Mladen Janković
7. Branislav Guja, Bojan Čvoro, Milan Stanišić, Duško Šehovac
6. Radivoje Maunaga, Branko Popović, Radivoje Gluhović, Nikola Blagojević

Parovi: 12. kolo / subota 11. april

13:00 Džabulani – Dječaci
14:00 Sarax – MDM
15:00 Rosoneri – Kumbara
16:00 Sjetlina – Plato
17:00 Kafe Pavle – Bari Alpha Security

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare