Liga rekreativaca: Kafe Pavle nastavlja „teror“, dobro izdanje Rosonera i MDM

0

USC „Olimp“ odigrani su mečevi 6. kola Lige rekreativaca u sezoni 2014/15. „Sabor“ malog fudbala u Palama koji ima i tradiciju u punom je zamahu te je liga sjajan projekat, ispunjava sva očekivanja, dolaze igrači iz Ističnog Sarajeva, Sokoca, Podgraba, Mokrog, a uz to igra se i odličan fudbal.

Kao i tokom prethodnih kola i u šestom nije nedostajalo uzbuđenja, neizvijesnosti i takmičarske draži. Sve prolazi u viteškom duhu, pozitivnoj atmosferi uz dobru rekreaciju što je i cilj Udruženja rekreativaca iz Pala.

Ekipe su izjednačene i poslije poraza favorizovanih Sjetlana na tronu je usamljen Kafe Pavle, a za vratom pušu „uzdrmani“ Sjetlani, Kumbara i „remontovani“ Rosoneri.

Sljedeće nedjelje, 16. novembra slijede nove borbe za bodove, izdvajaju se susreti: Bari Alpha Securiti – Sjetlina i Rosoneri – Kafe Pavle, a biće „stani pani“ i u mečevima Kumbara – MDM, Akvarijus – Plato i Džabulani – Galeb Sarax.

Igrom je kolo obilježio Miroslav – Mićo Lazarević / Rosoneri, koji uzima „skalp“ Sjetlanima i „zabija“ dva puta te predvodi ekipu do sjajne pobjede, a prostor između stativa najbolje „kapija“ i čuva Milenko Ristivojević, Rosoneri.

„Mreža“ se „tresla“ 18 puta, igralo se jako, čvrsto te suci Božo Golijanin – Fonso i Srđan Kusmuk – Kusma pokazuju 9 žutih kartona.

Tim kola

Milenko Ristivojević / Rosoneri
Miroslav Lazarević / Rosoneri
Dušan Paprica / Kafe Pavle
Branko Popović / Galeb Sarax
Bogdan Pandžić / Galeb Sarax
Mladen Janković / MDM

Razultati

Sjetlina – Rosoneri 0:2 / 0:0

Izvanrednom utakmicom 6. kolo otvaraju Sjetlina i Rosoneri, a igralo se jako i čvrsto te su pokazana i četiri žuta kartona. U nezgodnom trenutku poslije „fešte“ „ženi nam se Vukota“ Sjetlina je u derbiju naišla na raspoložene „crveno crne“ koji razultatom 2:0 bacaju na koljena i „šokiraju“ četu Nenada Boškovića – Boleta. Poraženom „skalp“ uzima dvostruki strijelac i lider ekipe Miroslav Lazarević. Pun doprinos sjajnom slavlju daju i ostali iz sastava: komandant odbrane Bojan Brčkalo, Siniša Vuksanović, kapiten Nebojša Štrbac, Predrag Čavarkapa, Svanimir Marjanović, Marko Štrbac, đak „Romine“ škole Stevan Kovač i „goldžija“ sa sto ruku Milenko Ristivojević. Taktičke zamisli je osmislio „Brke“, igrači na terenu sproveli i pobjeda nije mogla da izostane.

Poraženi daje sve od sebe, golgeterski nisu bili raspoloženi, uz to naiđe i dan kad n ide ništa za „nogom“ i uslijedio je neočekivan poraz.

0:1 Miroslav Lazarević (33), 0:2 Miroslav Lazarević (38)

Igrač utakmice: Miroslav Lazarević
Žuti kartoni: Branislav Guja / Sjetlina, Miloš Pelemiš / Sjetlina, Milenko Ristivojević / Rosoneri, Bojan Brčkalo / Rosoneri

Sjetlina: kapiten Miloš Pelemiš, Branislav Guja, Dejan Guja, Dražan Kusmuk, Vladimir Kovačević, Nenad Bošković, Radivoje Gluhović, Dejan Kovinjalo – Mrkela, Sretko Vuksanović, Coach Aleksandar Karadžić

Rosoneri: Milenko Ristivojević, kapiten Nebojša Štrbac Predrag Čavarkapa, Stevan Kovač, Siniša Vuksanović, Miroslav Lazarević, Svanimir Marjanović, Bojan Brčkalo, Marko Štrbac

Kafe Pavle – Džabulani 4:2 / 2:0

U ljepotici kola u sjajnoj „tekmi“ Kafe Pavle, nastavlja da „teroriše“, a nova „žrtva“ bio je Džabulani. U ljutom derbiju gdje je udario junak na junaka, a poslije iscrpljujuće i velike borbe „kafedžije“ razultatom 4:2 „smiruju“ Džabulani. Pobjedničkom trijumfu pridonose jaki induvidualci, „centralni vezni“ Dušan Paprica (2), a po jedan „zavaljuje“ i „sidraš“ Bojan Ilić i „univerzalac“ iz Sokoca, Rajko Koprivica. U dobrom „loptačkom“ izdanju su bili i ostali Pavlovi majstori kapiten Vladimir Kulašinac, Darko Ličić i na „vratima“ pouzdani Slađan Grujić.

Za poraženog „tresu“ Igor Đapić i Predrag Cicović. Njegoš Petrović, Miljan Pušara, Nemanja Govedarica, Nedeljko Šuko i Miljan Kusmuk daju pozitivan ton meču, a standardno dobro se „zalažu“ i na „galeriji“.

1:0 Bojan Ilić (5), 2:0 Dušan Paprica (17), 1:2 Igor Đapić, 3:1 Dušan Paprica (27), 2:3 Predrag Cicović (32), 4:2 Rajko Koprivica (40)

Igrač utakmice: Dušan Paprica
Žuti karoni: Nedeljko Šuko / Džabulani, Nemanja Govedarica / Džabulani, Miljan Kusmuk / Džabulani

Kafe Pavle: Slađan Grujić, Bojan Ilić, Rajko Koprivica, Darko Lučić, Dušan Paprica, kapiten Vladimir Kulašinac.
Džabulani: Njegoš Petrović, Miljan Pušara, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Kusmuk, Igor Đapić, Predrag Cicović


Galeb Sarax – Akvarijus Aco 3:1 / 2:0

Uzbuđena i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u utakmici između Galeb Sarexa i Akvarijusa. U fer i sportskom nadmetanju koje prolazi bez kartona bolje se snalaze Lukavčani i slave sa 3:1. Pobjednici su krenuli agresivno i natjrali su odbranu Akvarijusa da pogriješi u 11. miniti kad u maniru iskusnog profesionalca Srđan Mučibabić pogađa za vodstvo od 1:0. Do drugog gola „gosti“ stižu posle dva minuta igre, agilni Branko Popović sjajno zabija i duplira za 2:0. Puleni „coacha“ Gorana Ristića – Rileta se ne predaju, Đorđe Elek je ispratio bilijarsku akciju i dobro je „zalomio“ u 33. minutu „goldžiji“ Zorana Pavlovića i smanjuje na 2:1. Sudbinu poraženog „pečeti“ drugim golom u 40. minuti poslije kontre raspoloženi Branko Popović za konačnih 3:1. Pobjedu su „pogurali“ i ostali iz sastava: Radivoje Maunaga, kapiten Bogdan Pandžić, Dejo Šehovac i „goldžija“ Zoran Pavlović.

Akvarijus daje sve od sebe, više su u kontaktu sa loptom, imaju igru do „peterca“, ali strijelci nemaju municije ni rješenja za jaku odbranu rivala i sav trud raspoloženih za igru: Miloša Malovića, Milana Stanišića, Slavena Vučičevića, Nikole Skokića, Milorada Samardžije, Đorđa Eleka, srčanog Luke Bojanića, i Srđana Jokića nije urodio plodom, a nisi pomogli ni savjeti sa klupe Gorana Ristića- Rileta i uslijedio je častan poraz.

1:0 Srđan Mučibabić (11), 2:0 Branko Popović, 1:2 (13), Đorđe Elek (33), 3:1 Branko Popović (40)

Igrač utakmice: Branko Popović
Žuti kartoni: –

Galeb Sarax: Zoran Pavlović, Dejan Šehovac, Radivoje Maunaga, kapiten Bogdan Pandžić, Branko Popović, Srđan Mučibabić

Akvarijus: Miloš Malović, kapiten Milan Stanišić, Luka Bojanić, Nikola Skokić, Milorad Samardžija, Velibor Čvoro, Đorđe Elek, Slaven Vučičević, Srđan JokićCoach Goran Ristić – Rile


Plato – Kumbara 5:0 / P. P.

Utakmica Kumbara – Plato nije odigrana, na terenu se nije pojavio Plato pa su bodovi upisani Kumbari.

MDM – Bari Alpha Securiti 4:2 / 1:2

Uzbudljivo i lijepo fudbalsko popodne u „Balon sali“ utakmicom završavaju MDM i Bari Alpha Security. Raspjevana mašnerija MDM uzima mjeru „Baranima“ i slavi sa 4:2. Pobjednici se čvrsto postavljaju u odbrani, opasno kontrama napadajui u finišu na krilima raspoloženih strijelaca, Mladena Jankovića (2) i Nenada Rebrinovića (2), dolaze do sjajne pobijedu, a „ginuli“ su i ostali za zasluženo slavlje: Goran Ćorluka, Mladenko Vučičević, Igor Tošić, Milomir Lopatić i Nenad Janković.

Poraženi u listu strijelaca ima upisane: Srđana Deliparu i Milana Pandurevića, a ni majstorstvo provjerenih paljanskih majstora u „pikanju“ bubmare kapitena Darka Regoje, Stanislava Guje, Gorana Bajića, Dražana Furtule, Milana Karne i prekaljenog „goldžije“ Rada Čolakovićanije bilo dovoljno da se izbjegne poraz protiv čvrstog i nadahnutog za igru MDM.

0:1 Srđan Delipara (12), 1:1 Mladen Janković (13), 1:2 Milan Pandurević (18), 2:2 Mladen Janković (33), 3:2 Nenad Rebrinović (38), 4:2 Nenad Rebrinović(40)

Igrač utakmice: Mladen Janković / MDM
Žuti kartoni: Mladenko Vučičević / MDM

MDM: Nenad Janković, Mladen Janković, Nenad Rebrinović, Goran Ćorluka, Mladenko Vučičević, kapiten Igor Tošić

Bari Alpha Security: Rade Čolaković, Dražan Furtula, kapiten Darko Regoje, Srđan Delipara, Stanislav Guja, Milan Pandurević, Goran Bajić, Karna Milan

Tabela

1. Kafe Pavle 16
2. Sjetlina 13
3. Kumbara 11
4. Rosoneri 11
5. Bari Alpha Securiti 9
6. Galeb Sarax 9
7. Džabulani 7
8. MDM 5
9. Plato 3
10. Akvarijus Aco 1

Strijelci

10. Bojan Ilić
6. Branislav Guja, Vladimir Kovačević, Dušan Paprica
5. Duško Šehovac, Nenad Rebrinović
4. Radivoje Maunaga, Stevan Kovač, Siniša Vuksanović, Milan Pandurević, Mladen Janković

Zbog 3 žuta kartona u 7. kolu nema pravo nastupa, Miljan Kusmuk

Žuti kartoni: (2)N edeljko Šuko, (2)Velemir Ivanović (2), Milan Pandurević, (2) Siniša Vuksanović, (2) Milan Tadić

Parovi 7. kolo nedjelja / 16. novembar /

11:00 h Kumbara – MDM
12:00 h AkvarijusAco – Plato
13:00 h Džabulani – Galeb Sarax
14:00 h Rosoneri – Kafe Pavle
15:00 h Bari Alpha Security – Sjetlina

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare