Liga rekreativaca: Bari potopljen, “Šticari” havarisani, “lideru” samo bod

0

Liga rekreativaca je u punom zamahu. U hramu malog fudbala u SC “Olimp” kao i uvijek kad su u pitanju paljanski “hakleri” u sportskom duhu, fer pleju i pozitivnoj atmosferi prolaze i utakmice izvanrednog 19. kola.


Uzbudljivo fudbalsko popodne obilježavaju i derbi mečevi: Kafe Bar Bari – Kumbara 1:5, Majnex – Džabulani 3:3, Kafe Pavle – Mig Trans Sjetlina 6:3, MDM – Mibos 2:4, a dinamike i draži imaju i nadmetanja, Nelt – Olimp 3:3 i Peštan – Head Shop 1:5. Slobodna je bila ekipa Plato.

Strijelci su bili raspoloženi, pri šutu i mrežu tresu 39 puta.

Na šest utakmica pokazana su 4 žuta kartona. Mečeve je vodio Božo Golijanin.

Odličnu partiju pruža i sa tri komada neumoljivo “havariše” “Šticare” nakadašnji Slavijin profesionalac, Đorđe Lackanović / Kumbara i obilježava kolo, a okvir gola najbolje čuva Miloš Malović – Mala, Head Shop.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga_rekreativaca_13_14_04_2014/] width=[54] height=[54] title=[Liga Rekreativaca 13. i 14. 04.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Tim kola

Miloš Malović / Head Shop
Milan Stanišić / Head Shop
Mladen Janković / MIbos
Aleksandar Pavičević / Majnex
Đorđe Lackanović / Kumbara
Nenad Samardžić / Kafe Pavle

Nelt – Olimp 3:3 / 1:1

Odlično i uzbudljivo 19. kolo utakmicom otvaraju sastavi Nelta i Olimpa. U otvorenoj i viteškoj borbi na kraju su bodovi podijeljeni, bilo je 3:3.

Predrag Čavarkapa je već nakon pet minuta doveo u vodstvo Olimp, ali su Lukavčani do odlaska na odmor izjednačili. Rezultat je poravnao u 14. minuti Faris – Fare Gradaščević. Prvo vodstvo Neltu je donio Tomislav Vuković, koji zabija za 2:1 u 23. minuti drugog dijela, ali “crveno crni” preko Marka Štrbca u 28. minuti dolaze do izjednačenja 2:2. Do kraja su viđena još dva pogodka. Agilni Dejan Vitković ponovo donosi prednost za Nelt 3:2, a u posljednjim sekundama meča svojim drugim golom raspoloženi Predrag Čavarkapa “čupa” bod za Olimp i postavlja konačnih 3:3.

Igrač utakmice, Predrag Čavarkapa / Opimp

Žuti karton: Marko Štrbac / Olimp, Milomir Kovačević / Nelt

Kafe Bar Bari – Kumbara 1:5 / 0:3

Kumbara je odigrala još jednu odličnu utakmici i u derbiju 19. kola od početka dominira i “potapa” prošlogodišnje pobjednike razultatom 5:1, uz to ruši im šampionske snove.

Kumbara je bila ubjedljiva, razigrana i golgeterski raspoložena. Već u trinaestoj minuti bilo je 3:0, golovima Đorđa Lackanovića (2) i Nikole Blagojevića. To je ujedno bio i rezultat prvog dijela.

U nastavku na 4:0 u 22. minutu povećava čvrsti Milan Čvoro. Sve što su “kafedžije” uspjele bio je gol Milana Pandurevića u 35. minutu. Sa svojim trećim golom Đorđe Lackanović u 36. minutu “pečeti” sudbinu “Barana” i postavljaju konačnih 5:1.

Pobjednici u svom sastavu nemaju loše karike, a u igri demonstriraju disciplinu, uigranost i ne malo fudbalsko znanje, spremni su i za najviši plasman.

Igrač utakmice Đorđe Lackanović / Kumbara

Kafe Pavle – Mig Trans Sjetlina 6:3 / 2:2

U derbiju između Kafe Pavla i Mig Trans Sjetline prikazana je prava fudbalska poslastica. Poslije velike borbe “prsa u prsa” gdje je udario junak na junaka “Kafedžije” havarišu” Šticare” sa 6:3. U “havarisanju” prednjače: Bojan Ilić (2), Vladimir Kulašinac, Veljko Aleksić, Nenad Samardžić i “deda” Vladimir Remović.

Za poražene, mrežu tresu: Srđan Kusmuk, Radivoje – Rade Gluhović i Dražen Kusmuk.

Igrač utakmice, Nenad Samardžić – Kini / Kafe Pavle

Majnex – Džabulani 3:3 / 1:2

U veoma interesantnoj i do kraja neizvijesnoj utakmici poslije iscrpljujuće i rovovske borbe, Majnex i Džabulani podijelili su bodove, bilo je 3:3.

“Džabulani” u listu strijelaca upisane ima: Bojana Čvora, Predraga Cicovića i Miljana Pušaru.

Za Majnex mrežu buše: Siniša Golijanin, Bojan Cvjetanović, a u 39. minuti bod “čupa” Aleksandar Pavičević.

Igrač utakmice Aleksandar Pavičević.

Žuti karton: Miljan Kusmuk / Džabulani, Slaviša Đerić / Majnex

Peštan – Head Shop 1:5 / 1:2

Head Shop je u potpunosti opravdao epitet favorita i rutinski je odradio posao u meču protiv Peštana, pa na kraju slavi uvjerljivu pobjedu razultatom 5:1.

U 9. minuti je za vodstvo od 1:0 pogodio je Milan Stanišić. Tri minuta kasnije Velibor Čvoro dupla na 2:0, a Goran Tomić u 15. minutu “matira” Miloša Malovića – Malu te se na odmor otišlo razultatom 2:1.

Drugo poluvrijeme u potpunosti pripada najboljem fudbaleru među “košarkašima” Milanu Stanišiću – Stani koji sa tri pogotka časti Lukavčane i postavlja konačnih 5:1.

Igrač utakmice, Milan Stanišić / Head Shop

MDM – Mibos 2:4 / 0:1

Uzbuđenja i neizvijesnosti nije nedostajalo ni meču između kafedžija MDM i Mibosa. U sportskom i fer nadmetanju i na kraju odličnom igrom slavi Mibos, razultatom 4:2, pa upisuje tri nova boda za peto mjesto na tabeli.

Kod pobjednika veliki dio posla obavljavu strijelci: Mladen Janković, Miloš Elez, Milan Govedarica i Miroslav Lazarević.

Za MDM Branislav Guja zabija dva puta u mrežu Mibosa.

Igrač utakmice, Mladen Janković / Mibos

Tabela

1. Džabulani 44
2. Mig Trans Sjetlina 40
3. Kumbara 39
4. Kafe Bar Bari 37
5. Mibos 33
6. Kafe Pavle 30
7. Plato 24
8. Majnex 23
9. Head Shop 20
10. MDM 18
11. Olimp 12
12. Nelt 8
13. Peštan 0

Lista strijelaca

20. Predrag Cicović
19. Bojan Ilić
16. Nikola Blagojević, Vladimir Kulašinac
15. Siniša Golijanin, Miroslav Lazarević
14. Duško Šehovac, Milan Stanišić,
13. Vladimir Kovačević, Goran Radović, Bojan Čvoro
12. Milan Pandurević, Miloš Elez
11. Đorđe Elek, Božidar Elez, Veljko Aleksić

Parovi: 20. kolo /subota 19. april/

10:00 h Kumbara – Mibos
11:00 h Plato – Peštan
12:00 h MDM – Nelt
13:00 h Olimp – Majnex
14:00 h Head Shop – Kafe Bar Bari
15:00 h Džabulani – Kafe Pavle

Slobodna je ekipa Mig Trans Sjetlina

OK Student, OK Jahorina

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments