Lice iz Zvornika oštetilo „Šume Srpske“ za 23.000 KM

0

ZVORNIK – Protiv lica čiji su inicijali M.K. iz Zvornika podnesen je izvješaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi čime je oštetilo preduzeće „Šume Repubike Srpske“ za 23.000 KM, saopšteno je iz zvorničke Policijske uprave.

Ovo lice osumnjičeno je da u periodu od 16. septembra 2016. do 25. jula ove godine, u svojstvu odgovornog lica nadležnog šumskog gazdinstva, nije aktiviralo instrumente obezbjeđenja plaćanja koje je položilo preduzeće iz Banjaluke kao garancije za uredno plaćanje po ugovorima o kupoprodaju drvnih sortimenata.

Između Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ kao prodavca i preduzeća iz Banjaluke kao kupca zaključen je ugovor po kojem je roba isporučena, a prema ispostavljenim fakturama kupca, lice je bilo u obavezi da izvrši plaćanje koje nije izvršeno u predviđenom roku, već je nastavljena isporuka drvnih sortimenata kupcu.

Ovim je osumnjičeno lice svjesno prekršilo zakon i pravila poslovanja, jer kupac nije izvršio ugovorene obaveze, te je ostao dug po osnovu isporučene a neplaćene robe od 22.988 KM i to je iznos za koji je oštećeno preduzeće.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare