Let’s Do It: Zasađeno između 2500 i 3000 sadnica

0

U Istočnom Sarajevu je u ponedjeljak održana akcija “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”, koja se već dvije nedjelje realizuje u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Oko 50 volontera je na prostoru Saračevih polja na Ravnoj planini zasadilo između 2500 i 3000 sadnica crnog bora. U akciji su učestvovali lokalni timovi ASuBiH (Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini) iz Istočnog Sarajeva i Pala, studenti Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu kao i Udruženje za podršku i pomoć promociji ljudskih prava – Pravda.

“Odziv volontera bio znatno veći, ali smo bili limitirani prevozom na nepristupačne dijelove Ravne planine koje smo pošumljavali. Na kraju smo zadovoljni urađenim poslom i ovom prilikom bih se zahvalio svim subjektima koji su pomogli akciju, volonterima na dobro obaljenom poslu”, izjavio je koordinator “Let’s Do It-a” za Istočno Sarajevo Srđan Škondrić.

Ova akcija je posvećena prvenstveno pošumljavanju šumskog zemljišta, ali i sađenju drveća u parkovima, drvoredima, dvorištima i sl. Sprovedena je u velikom broju opština i gradova u BiH.

Sadnice crnog bora i prevoz volontera je obezbijedilo Šumsko gazdinstvo Jahorina Pale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/posumljavanje-ravna-planina-okt-2013/] width=[54] height=[54] title=[Let’s Do It: Zasađeno između 2500 i 3000 sadnica] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Više fotografija…

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments