Lažno prijavio postavljanje bombe

0

Policija na Palama je otkrila da je vlasnik automobila lažno prijavio da mu je bomba postavljena pod automobil.

„Tokom kriminalističke obrade B.G. je priznao da je 22. maja, nakon što nije mogao da upali vozilo, uzeo ručnu bombu i bacio je u motorni prostor s ciljem da uništi vozilo“,navodi se u saopštenju CJB Istočno Sarajevo.

Pošto bomba nije eksplodirala, muškarac je lažno prijavio policiji da mu je nepoznato lice podmetnulo eksplozivnu napravu.

Njegova supruga je 5.juna prijavila nestanak muža, da bi idućeg dana priojavila i da se vratio kući.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.G. i pronađeno je više komada pušaka i municije.

Najavljeno je da će protiv njega nadležnom tužilaštvu biti podnesena dopuna izvještaja o počinjenim krivičnim djelima lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– U saopštenju se navodi da je Policijskoj stanici Pale lice Z.K. prijavilo svog supruga R.K, sa kojim je pred brakorazvodnom parnicom, da joj šalje prijeteće poruke, te da je stalno uznemirava i vrijeđa. U toku je dokumentovanje predmeta i podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Policijske stanice Pale pronašli su u Ulici Dobrosava Jevđevića napušteno vozilo “audi 80”, za koje je utvrđeno da je 11. jula prošle godine ukradeno na području Kantona Sarajevo. Vozilo je prevezeno na parking prostor policijske stanice i biće vraćeno vlasniku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments