Lazarevo dobilo struju, veliki broj sela i dalje bez napona

0
Ilustracija
Ilustracija

FOČA – Uz ogromne napore, radnici fočanske Elektrodistribucije zajedno sa kolegama iz Istočnog Sarajeva i uz pomoć specijalizovane ekipe za rasijecanje šume iz Bratunca, uspjeli su da osposobe dalekovod koji strujom napaja naselje Lazarevo.

Nakon dva dana prekida, struja je večeras stigla u gradsko naselje Lazarevo, te prigradska naselja Prevrać i Orahovo, dok su bez električne enrgije i dalje Gornja Slatina i Brusna.

Struju je dobio i dio Čelebića, dok će mještani Zavaita i Meštrevca morati još da čekaju, dok kvarovi na dijelu dalekovoda sa kojeg se napaja ovo područje ne budu otklonjeni.

Na drugoj strani opštine osposobljen je dio dalekovoda koji napaja Kozju Luku, Daničiće i Susješno, a struju su dobila i sela oko Ustikoline – Brajići, Cape i Lazija.

Bez električne energije još je dio Miljevine, tačnije Jeleč i Kratine, a bez napona su i dalekovodi prema Tjentištu i Mazoču.

Selo Zakmur dobilo je struju, dok je vrh Kmur i dalje u mraku.

Kvarove na mreži izazvalo je visoko drveće crnogorice koje je pod težinom snijega palo na vodove, te je moralo da bude posječeno.

Električari su, po veoma teškim uslovima, radili neprekidno od jutros od 6.30 časova, a radni dan završili su u 21.00 čas.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare