Лазаревић-Гавриловић: Српски народ неће дозволити укидање Српске

0

Српски народ који је за своју слободу и за Републику Српску дао више од 23.000 српских живота неће дозволити да Српска буде укинута, изјавила је Срни предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић-Гавриловић.

Говорећи о изјавама министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза који је рекао да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек, Гавриловићева је истакла да би један министар требало да буде опрезнији приликом јавних наступа.

Према њеним ријечима, миру не доприноси ни Хелезова изјава да ће Срби из Републике Српске „извући дебљи крај“ ако се не повинују његовом плану о под‌јели, те да ће проћи као Срби из Републике Српске Крајине који су протјерани у хрватској акцији „Олуја“.

Она је истакла да ће Срби, као и увијек, имати одговор у борби за своју слободу.

Хелез је недавно најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Он је запријетио и да ће Срби „извући дебљи крај“ ако се не повинују његовом плану о под‌јели, и проћи, како је рекао, као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у хрватској акцији „Олуја“.

Хелез је рекао да би за Србе била „предност“ ако би се сами иселили из Републике Српске и БиХ.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Архива)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare