Lalić: Čuvati 9. januar i sjećati se 24.000 poginulih boraca

0

SOKOLAC – Predsjednik Regionalnog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić rekao je danas da se mora čuvati 9. januar – Dan Republike, kao i sjećanje na 24.000 poginulih boraca koji su ugradili svoje živote u temelje Srpske.

Lalić je svim borcima i građanima Srpske čestitao Dan Republike i poručio da je to dan za molitvu za duše palih boraca.

On je pozvao sve pripadnike boračkih kategorija i političare u Srpskoj da se prestane sa svim podjelama.

“Republiku Srpsku moramo čuvati bolje nego do sada, jer prijetnja njenom postojanju i dalje postoji, i samo velikom slogom i jedinstvom srpskog naroda možemo je razvijati”, rekao je Lalić nakon polaganja vijenca na centralni spomenik poginulim borcima u minulom ratu sa Sarajevsko-romanijske regije na Sokocu.

Lalić je naveo da ne smije biti podjela u pitanjima od nacionalnog interesa.

“Naši predstavnici moraju biti jedinstveni ako misle da sačuvamo Republiku Srpsku, inače, ukoliko bi ona došla u pitanje, demobilisani borci Republike Srpske i sve druge boračke kategorije sigurno to neće dozvoliti”, istakao je Lalić.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić poručio je da je danas poseban dan u kalendaru Republike Srpske i da svi Srbi sa obje strane Drine sa ponosom slave dan državnosti Republike Srpske.

“Republika Srpska nije ničijim aktom nama poklonjena nego je herojskom organizovanom borbom u ratu stvorena i ona mora biti iznad svega”, rekao je Vučetić.

On je istakao da se polaganjem vijenaca na Centralnom spomen obilježju na Sokocu odaje počast svim poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku.

“Svjedoci smo nastojanja sa mnogih strana da se devalvira Republika Srpska, ali bez obzira na političke različitosti i polarizovanu političku scenu u Srpskoj sve političke stranke stoje na stanovištu da ja Republika Srpska ono oko čega se svi moraju okupljati, da je mjesto za življenje i dobrobit svih naroda koji u njoj žive, te da je moramo jačati u svakom njenom segmentu”, istakao je Vučetić.

Vijenac na centralno spomen-obilježje na Sokocu položili su danas predstavnici Regionalnog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije, Grada Istočno Sarajevo i opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments