Kulić preuzeo dužnost rektora

0

Dužnost rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu zvanično je preuzeo Milan Kulić, objavljeno je na stranici ove visokoškolske ustanove.

Kulić je jednoglasno izabran za rektora na sjednici Senata koja je održana 5. juna na mandatni period od četiri godine i šesti je rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Kulić je rođen 6. jula 1962. godine u Jošanici u opštini Foča.

Osnovnu i srednju medicinsku školu završio je u Foči, a diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na Odsjeku za biologiju.

Postdiplomske studije iz naučne oblasti genetika upisao je 1996. godine na Fakultetu veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, a magistrirao je 1999. godine.

Kulić je doktorsku disertaciju odbranio 2006. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Univerzitetsku karijeru započeo je na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu u Foči Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske, gdje je 1993. godine izabran za saradnika na predmetu Biologija sa humanom genetikom.

Za asistenta na istom predmetu izabran je 1997. godine, a 1999. godine za višeg asistenta na Medicinskom fakultetu u Srbinju Univerziteta u Srpskom Sarajevu.

U nastavničko zvanje docenta na predmetu Humana genetika izabran je 2006. godine na Medicinskom fakultetu u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kojem je 2011. godine izabran u zvanje vanrednog profesora, a 2017. godine u redovnog profesora.

Bio je prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu od 2006. do 2012. godine. Za dekana Medicinskog fakulteta u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu biran je u dva mandata, od 2012. do 2019. godine.

Bio je član Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu od 2007. do 2012. godine.

Kulićev naučnoistraživački rad vezan je za oblast genotoksikologije, onkogenetike i genetike hendikepa. Objavio je brojne radove i učestvovao u nacionalnim i međunarodnim projektima.

Dobitnik je Povelje Univerziteta u Istočnom Sarajevu za naročite zasluge i izuzetan doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove i za izuzetna dostignuća u nastavnonaučnoj, kulturnoj i drugim djelatnostima Univerziteta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare