KUD „Romanijska luča“ na RTRS-u u petak od 21:15

0

SOKOLAC – Kultura i umjetnost, običaji i vjerovanja, ljepota i mudrost življenja, čine tradiciju jednog naroda.
Ona je bogata i neiscrpna riznica, koju treba otvarati, otkrivati i upoznati i tako od zaborava sačuvati. Putujući lijepom Romanijom, putnik namjernik može doživjeti da vidi narodne igre u njihovom izvornom obliku. Dio te ljepote u večerašnjoj emisiji, prikazaće nam KUD “ Romanijska luča“ iz Sokoca. Takmičari iz Kulturno umjetničkog društva “Romanijska Luča” u narednoj emisiji “Igrajući pjevajući” prestaviće svoj kraj svirkom, igrom i pjesmom. Koreografijom koju će izvesti prikazaće izlazak djevojaka i momaka, kako onih mlađih tako i starijih, njihovo nadpjevavanje i nadigravanje na prelu. Nošnje koje nose parovi su autentične za Romanijsko područje.

Specijalni gost biće Svetlana Ceca Vidović koja je uz pratnju narodnog ansambla pod upravom Perice Jaćimovića, pjesmom povela u srce šumadije.

Ne propustite i ovog petka “Igrajući, pjevajući” od 21 čas i 15 minuta!

O EMISIJI: Igrajući, pjevajući

Tradicija i običaji u životu jednog naroda, pored jezika i religije, utiču na stvaranje i očuvanje etničkog identita jedne zajednice.

Koliko je čuvanje običaja značajno za svaku zajednicu, najbolje govori izreka: “Bolje zemlju prodati, nego običaj izgubiti”.

Time se vodio i naš tim, koji vam je pripremio jedinstvenu zabavno muzičku emisiju “Igrajući, pjevajući”.

Igrom i pjesmom predstavićemo 33 kulturno umjetnička društva iz Republike Srpske, vidjećemo najbolje instrumentaliste, pjevačke grupe i soliste kod nas, ali i užavati u starim dobrim narodnim pjesmama u izvedbama poznatih pjevača.

Kroz ovaj serijal emisija, upoznaćemo kulturu i običaje širom Srpske i kroz takmičarski duh saznati koje Kulturno umjetničko društvo najbolje igra i pjeva kod nas!.

Osjećaj pripadnosti svojim korijenima i osjećanje ponosa zbog bogatstva tradicije i običaja, ljepote igre i pjesme koja grije dušu, emisija “Igrajući, pjevajući” na programu Televizije Republike Srpske, petak od 21 čas i 15 minuta.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare