Kuće za 13 romskih porodica

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas potpisan tripartitni sporazum sa 13 romskih porodica za gradnju i rekonstrukciju njihovih kuća u zvorničkim mjesnim zajednicama od Drinjače do Kozluka, vrijedan 270.000 KM.


Sporazum su potpisali korisnici, načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović i direktor humanitarne organizacije „Hilfsverk Austrija internacional“ za BiH Suzana Jašarević.

Sporazum se realizuje u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskom uključenju romske populacije u BiH putem obezbjeđenja stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem lokalnih vlasti“.

Sredstva za realizaciju projekta obezbjeđuje EU, sufinansira ga opština Zvornik, dok je realizator projekta humanitarna organizacija „Hilfsverk“ iz Austrije.

„Vrijednost projekta je 270.000 KM, od čega opština Zvornik učestvuje sa 80.000 KM. Trećina objekata gradi se od temelja, dok se ostali rekonstruišu, a nalaze se u mjesnim zajednicama od Drinjače do Kozluka“, rekao je predsjednik Komisije u projektu „Roma ekšn“ u opštini Zvornik Željko Smiljanić.

On je izrazio očekivanje da će realizacija ovog projekta biti nastavljena obezbjeđivanjem ekonomske pomoći za održivost povratka.

Projekt menadžer „Hilfsverka“ Muris Mićijević pojasnio je da potpisanim ugovorima korisnici daju saglasnost za sanaciju stambenih jedinica.

Radovi će biti završeni u narednih 45 dana, a glavni cilj projekta je da se romskoj populalciji stvori minimum uslova sa normalno stanovanje, odnosno da se uključe u društvo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare