Krpe rupe i popravljaju klupe

0

Radnici preduzeća „Komunalno“ iz Pala svakodnevno su na terenu i pored redovnih aktivnosti na čišćenju javnih površina, te prikupljanju i odvozu smeća, ovih dana otklanjaju i posljedice koje je ekstremno snježno nevrijeme zimus ostavilo na ovdašnjim saobraćajnicama, ali i parkovskim rekvizitima.

Direktor preduzeća, Komo Simović, ističe da imaju dosta posla, ali i da su već mnogo toga uradili, počev od uklanjanja pijeska s ulica i pješačkih staza, koji je u hladnim danima korišten kao posipni materijal, preko sanacije udarnih rupa na najfrekventnijim saobraćajnicama, pa sve do popravke polomljenih klupa uz javne zelene površine.

– S obzirom na to da je u toku i tradicionalna akcija proljećnog uređenja grada, trudimo se da i naše aktivnosti budu nešto dinamičnije, iako mi ionako redovno obavljamo sve što je predviđeno programom uređenja. Ovih dana smo popravili i petnaestak klupa i one bukvalno izgledaju kao nove, jer je izmijenjena sva polomljena drvenarija – kaže Simović, najavljujući da će taj posao za nekoliko dana biti u potpunosti završen.

Dodaje da će stabilizacijom vremenskih prilika biti stečeni i uslovi da se nastavi sanacija udarnih rupa na saobraćajnicama, što je aktivnost koja je ovog proljeća obimnija nego prethodnih godina, imajući u vidu i činjenicu da je protekla zima ostavila mnogo više oštećenja.

– Taj posao je započet još tokom marta i već je dobrim dijelom i završen, dok će preostali dio aktivnosti uslijediti čim minu kišni dani i vrijeme bude povoljnije za asfaltiranje – rekao je Simović.

Na kraju podsjeća da je sve do početka maja ulaz na deponiju kojom gazduje preduzeće „Komunalno“ besplatan za sve koji samostalno dovezu otpad, ističući da je i to svojevrstan doprinos da akcija uređenja grada bude što bolje provedena.

(www.palelive.com / Fokus / SŠ)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare