Krava na svijet donijela tri teleta

0

FOČA – Na imanju Mladena Stankovića u selu Bratovčići u fočanskoj Mjesnoj zajednici Miljevina, krava Gorava otelila je trojke.

U Veterinarskoj stanici u Foči kažu da se ovakva pojava, koliko oni znaju, na području ove opštine nikada ranije nije dogodila, a isto to tvrdi i Stanković.

„Za mojih 59 godina nisam čuo da je na teritoriji opštine Foča krava nekada otelila tri teleta, baš sam se raspitivao“, kaže Stanković.

Domaćin ističe da su sva telad zdrava i da su teška po dvadesetak kilograma, te da će mu donijeti dobru zaradu.

„Do tri mjeseca vidjećemo šta će biti, vjerovatno ih neću ostavljati u svom domaćinstvu. Kad bih htio da ih ostavim, to bih uradio zbog teljenja, ali čuo sam ako su različitog pola, da ne mogu primiti plod, tako da će završiti u nečijem zamrzivaču“, navodi Stanković.

Zanimljivo je da je Stanković prije Gorave imao kravu koja je tri puta uzastopno rađala dvojke i da ju je zamijenio kako bi imao više mlijeka. Umjesto više mlijeka, dobio je trojke, ali se ne žali, jer će, kako kaže, imati više mesa i više novca.

Dva ženska i jedno muško tele krave Gorave nisu jedina prinova u Mladenovoj štali. Odmah uz njih su i mačići, koje domaćin jednako dobro pazi.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments