Kovačević: Vlada dovela u pitanje funkcionisanje opština

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je juče tokom boravka u Banjaluci izjavio da je zbog odluke Vlade Republike Srpske o prihodima od indirektnih poreza i načinu njihove raspodjele dovedeno u pitanje funkcionisanje dijela opština u Srpskoj.

„Tu, prije svega mislim na opštine u istočnom dijelu Republike Srpske, gdje je većina načelnika iz SDS-a. Opštini Pale u posljednje tri godine Vlada Srpske uskratila je tri miliona KM“, rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci. On tvrdi da se odlukama Vlade Republike Srpske, kao što je o raspodjeli sredstava od indirektnih poreza, ide ka ukidanju opština.

Potpredsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Nebojša Popić kaže da Vlada Srpske mora da povuče donesenu odluku, jer je protivzakonita.

„U suprotnom svoja prava pokušaćemo zaštititi pred nadležnim pravosudnim institucijama. Vlada Republike Srpske treba da se brine za sve svoje građane, a ne da pojedinim opštinama uskraćuje sva prava“, rekao je Popić, napomenuvši da će u narednom periodu biti održana sjednica Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Konferenciji za novinare prisustvovali su predstavnici opština Istočni Mostar, Srbac, Kozarska Dubica i Donji Žabar.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je ranije da je Vlada Srpske u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu donijela odluku o učešću opština i gradova u prihodima od indirektnih poreza i načinu njihove raspodjele.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare