Kovačević: Subvencioniranje privrede biće nastavljeno

0

SOKOLAC – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da je Vlada Srpske prošle godine subvencionisala sokolačku privredu sa 800.000 KM radi podsticanja izvoza, što će biti nastavljeno i ove godine.
Kovačević je, nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Sokolac, izjavio da će danas biti sagledano stanje u ovdašnjim privrednim subjektima i predložene mjere za vraćanje privrednih aktivnosti u ovoj opštini, kao i da će biti, kako je rekao, „ponuđene određene alternative za `Novu Romaniju`“.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je da će Vlada Srpske potpisati protokol sa gradom Istočno Sarajevo i opštinom Sokolac o daljem održavanju Vojničkog spomen groblja Mali Zejtinlik na šta upućuje i novi Zakon o spomenicima i spomen obilježjima.

On je naveo da na sokolačkom Vojničkom spomen-groblju prošle godine potpuno sanirano više od 90 grobnih mjesta, dok je djelimično sanirano više od 50, te da će ova aktivnost biti nastavljena i ove godine.

Đokić je dodao da je u toku prenošenja prava vlasništva nad stanovima sa Vlade Republike Srpske na opštine, koje treba da izvrše prenos vlasništva porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida kojima su ovi stanovi dodjeljeni.

Prema riječima Đokića, na ovaj način će trajno biti riješeno pitanje ovih stanova.

Načelnik opštine Sokolac Dušan Kovačević rekao je da je stanarima prihvatnog centra u Brezjaku kod Sokoca izdato 20 rješenja privremenog karaktera, ali da oni zahtijevaju da stanovi budu privatizovani i da ova rješenja budu trajna.

On je rekao da će biti finansirana izgradnja zgrade sa 17 stanova s ciljem ukidanja prihvatnog centra u Podromaniji kod Sokoca.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments