Kovačević posjetio dom “Natura” u Palama

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević posjetio je danas Ustanovu socijalne zaštite za smještaj – Dom za stare “Natura” koji se nalazi u paljanskom naselju Pribanj.

Ovaj novoizgrađeni objekat, prvi ovakve namjene u našoj opštini kapaciteta je 40 osoba kojima se pruža ugodan smještaj i vrhunska njega, medicinske usluge, radna terapija i društveni život.

Načelnik Kovačević je posjetio prve stanare doma “Natura” i uvjerio se da su smješteni u komforne sobe opremljene televizorima, panik tasterima, internet konekcijom za svakodnevnu komunikaciju sa ostalim članovima porodice.

Kovečević je rekao da je impresioniran ovim prvim savremenim domom na Palama i preporučio svima koji imaju potrebu za ovakvom vrstom usluge da mogu da se oslone na stručni tim koji vodi ovu ustanovu.

Kovačević je danas za stanare “Nature” donio voće, a sa rukovodstvom se razgovaralo o drugim mogućnostima podrške kao što je kreiranje bibliotečkog fonda i pomoć u nabavci pomagala za stare i nemoćne.

Predrag Marković, direktor “Nature” je rekao da su kapaciteti popunjeni oko 50% korisnicima iz Sarajeva i Pala, a socijalna radnica se brine o njihovim društvenim aktivnostima u skladu sa njihovim psihofizičkim stanjem.

(www.palelive.com / D.B.)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments