Kovačević: Otkloniti uočene nedostatke

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević izjavio je da će biti učinjeno sve da se otklone primjedbe koje je Glavna služba za reviziju Republike Srpske izrazila nakon izvršene revizije Konsolidovanog finansijskog izvještaja opštine za 2011. godinu.„Na sastanku Kolegijuma analizirali smo revizorski izvještaj i prihvatili sve primjedbe“, izjavio je Kovačević Srni.


Prema njegovim riječima, Skupština opštine Pale trebalo bi na narednoj sjednici u martu da usvoji plan otklanjanja nedostataka.

„Predložiću da se usvoji i zaključak da za šest mjeseci meni i Skupštini opštine bude dostavljena informacija o tome šta smo kao izvršna vlast učinili na otklanjanju nedostataka koje su revizori uočili“, rekao je Kovačević.

On je precizirao da se najozbiljnije zamjerke revizije odnose na Odjeljenje za finansije i javne nabavke, gdje je došlo do određenih propusta. „Riječ je o `probijanju` troškova za izgradnju sportske dvorane, što je ozbiljno uticalo na poslovanje opštine“, rekao je Kovačević.

Načelnik opštine Pale založio se za plansko otklanjanje nedostataka izraženih u revizorskom izvještaju kako bi opština Pale, nakon dobijena dva mišljenja sa rezervom, prilikom sljedeće revizije dobila pozitivan izvještaj.

Nakon provedene revizije Konsolidovanog finansijskog izvještaja opštine Pale za 2011. godinu, Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske izrazila je mišljenje sa rezervom.

U revizorskom izvještaju Glavna služba za reviziju dala je rukovodstvu opštine ukupno 10 preporuka, među kojima su preporuke za otklanjanje nedostataka i preduzimanje odgovarajućih mjera u vezi sa neusklađenošću planiranih i ostvarenih budžetskih rashoda u revidiranom periodu, te niskim stepenom naplate pojedinih neporeskih prihoda.

Revizijom su uočeni propusti i u provođenju Zakona o javnim nabavkama.

Prethodna revizija za opštinu Pale izvršena je 2007. godine i opština je i tom prilikom dobila mišljenje sa rezervom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare