Kovačević: Nastaviti razvoj

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je večeras da je opština Pale uspjela da sačuva ekonomsku stabilnost i nastavi sa razvojem opštine, te za naredni mjesec najavio realizaciju 13 infrastrukturnih projekata.

On je na svečanoj sjednici Skupštine opštine Pale povodom Dana opštine i krsne slave Velike Gospojine, rekao da je između dvije slave urađeno mnogo i da su nastavili sa razvojem infrastrukture.

Kovačević je podsjetio da su u ovoj godini rekonstruisali Dječiji centar „Bubamara“ i obezbijedili 600.000 KM za regulaciju korita Miljacke.

Prema njegovim riječima, 13 infrastrukturnih projekata koji će se raditi u septembru su ulice, izgradnja dva dječija parka, kanalizaciona mreža, rasvjeta, kao i gradska pijaca.

Kovačević je naglasio da je opština ove godina izdvojila 56.000 KM za priključak struje novim studentskim domovima, čime je jasno stavila do znanja da joj je Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu i jedan od prioriteta, jer je snažan oslonac za razvoj opštine i grada Istočno Sarajevo.

„Izgradili smo Studentski trg koji je definisao urbani dio Pala, završili smo i drugi dio šetališta, kompletno rekonstruisali Univerzitetsku ulicu i sanirali brojne druge ulice, kako u centru, tako i u drugim mjesnim zajednicama“, rekao je on.

Kovačević je dodao da se uporedo sa svim aktivnostima nastoji unaprijediti i funkcionisanje lokalne uprave.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja i plakete zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Pojedinačne nagrade dobile su Aleksandra Srdanović za poseban doprinos u kulturnim i obrazovnim aktivnostima i očuvanje tradicije, a Jelena Petrović za pružanje pomoći i doprinos u oblasti humanitarnog rada.

Kolektivne nagrade dobili su „Nf-tel“ Pale za izuzetne inovativne rezultate u oblasti informacione i komunakcione tehnologije, firma „Mraz“ za uspješno poslovanje, dok je posthumno nagrađen Antun Sinković za doprinos u stvaranju Republike Srpske.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Jelena Petrović istakla je da joj je ova nagrada mnogo znači, ali da je i veliki zadatak i obaveza da se nagrada opravda jer se uvijek može uraditi više i bolje.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovićević i poslanik u Narodnoj skupštini Miroslav Brčkalo.

Nakon svečane sjednice Skupštine opštine održan je koncert KUD-a „Mladost“ i defile ulicama grada učesnika koncerta.

Obilježavanje Dana i krsne slave počeće sutra u 9.00 časova liturgijom u Hramu Uspenja Presvete Bogoridice, koja takođe obilježava krsnu slavu, nakon čega će ulicama proći litija.

U 11.00 časova planirano je polaganje vijenaca na centralnom spomen-obilježju poginulim borcima u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a lomljenje slavskog kolača i slavski koktel obaviće se u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ u 12.00 časova.

U večernjim časovima u okviru manifestacije „LJetna scena“, koja je organizovana povodom slave i Dana opštine, građane Pala očekuje veliki koncert na otvorenom Aleksandre Radović.

U okviru manifestacije „LJetna scena“ tokom avgusta održano je niz kulturnih, turističkih i sportskih događaja.

(www.palelive.com / Srna / Foto Vasić)

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare