Kosidba za generala Mladića i gardiste

0

KALINOVIK – Kosci romanijske regije oživjeli su na Gvoznu kod Kalinovika sjećanje na kosidbu koju su na ovom brdu 1993. godine, predvođeni generalom Ratkom Mladićem, izveli pripadnici Gardijske brigade Republike Srpske.

Načelnik opštine Kalinovik Mileva Komlenović izjavila je da je „divan osjećaj biti među ovim koscima i podsjetiti se na događaj od prije 25 godine, kada su u vihoru građanskog rata u BiH srpski narod i vojska nalazili vrijeme da, uz borbu za slobodu, ne zapuštaju livade svojih predaka“.

„Biti svoj na svome, bila je i tada poruka generala Mladića rođenog u Kalinoviku“, rekla je Komlenovićeva za „Večernje novosti“.

List navodi da se sa koscima, umjesto generala Mladića, družio njegov sin Darko.

„Meni je ovo još jedna u nizu potvrda da narod i dalje voli svog generala i da ceni ono što je on uradio u jednom teškom vremenu. Biće ovo za njega, u Hagu, velika motivacija“, kaže Darko Mladić.

List je naveo da je na livadama Gvozna, na 1.300 metara nadmorske visine, kosce s Romanije predvodio višestruki pobjednik kosidbe na Sokocu Savo Vlačić iz Han Pijeska, a grupu iz Novog Goražda Dobrisav Droca.

„Ovdje smo, prije svega, došli da oživimo sjećanje na važan dan iz 1993. godine i lik Ratka Mladića, koji je, kao najškolovaniji oficir tog vremena u Republici Srpskoj, uz svoj narod išao naprijed, i sa kosom, kada su to zahtijevali uslovi, vrijeme i raspoloženje“, rekao je Savo Vlajčić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare