Košarkaški sabor Republike Srpske 25. decembra

0

Košarkaški sabor Republike Srpske biće održan 25. decembra u Sportsko-poslovnom centru “Peki” na Palama, kada će biti proglašeni najbolji košarkaš i košarkašica Srpske za ovu godinu.

Član Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Fulurija rekao je da će u okviru ove manifestacije biti odigrana revijalna utakmica između reprezentacija Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije.

U poluvremenu utakmice biće organizovano takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju.

“Pale su dobile ovogodišnju organizaciju, jer je otvorena nova sportska dvorana i imaju dva košarkaška kluba u Prvoj ligi Republike Srpske”, rekao je Fulurija.

On je podsjetio da se na kraju svake godine tradicionalno održava Košarkaški sabor Srpske, a reperezntacije Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije igraju prijatljsku utakmicu.

“Ovo je podsticaj za razvoj košarke i privlačenje mladih da se bave ovim sportom, te da se odvoje od ulice i interneta”, rekao je Fulurija i dodao da je cilj da se populariše košarka u svim gradovima.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da će se ova opština potruditi da bude dobar domaćin, kao i da bar jednom mjesečno organizuju slične manifestacije s ciljem promocije Pala i Jahorine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments