Košarac posjetio Dom za starija lica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac posjetio je danas Dom za starija lica Istočno Sarajevo i tom prilikom, povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, uručio 85 prigodnih poklona korisnicama usluga ove ustanove.

Ističući da institucije Republike Srpske vode adekvatnu politiku prema ovoj populaciji, Košarac je rekao da je ovom posjetom želio još jednom ukazati na društvenu i socijalnu odgovornost prema starijim licima.

“Želja mi je da izrazimo poštovanje prema ovoj kategoriji stanovništva i podsjetim na obavezu Republike Srpske i lokalne zajednice da učine sve što je neophodno da bi ovim ljudima u ovakvim ustanovama bili omogućeni što bolji uslovi za život”, izjavio je Košarac novinarima i dodao da je ova ustanova sa svojim kvalitetnim radom prepoznatljiva i u zdravstvenom i socijalnom sektoru Srpske.

Košarac je damama smještenim u ovoj ustanovi čestitao nastupajući praznik 8. mart, i podijelio im, uz pomoć mladih sa područja opštine Istočna Ilidža, prigodne poklone, a potom se sa njima i ostalim korisnicima usluga Doma, te zaposelnima, zadržao u kraćem razgovoru i druženju.

Vršilac dužnosti direktora Doma za starija lica Istočno Sarajevo LJubica Beribak zahvalila je Košarcu na posjeti i brizi za štićenike ove ustanove.

Ona je istakla da je kapacitet Doma 137 korisnika, a da trenutno u njemu boravi 136, za koje se brine 38 zaposlenih.

Prema njenim riječima, ova ustanova dobro posluje, nema dugovanja ni prema radnicima ni prema dobavljačima.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments