Košarac: Izbor nove gradske vlasti – „veliko ništa“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Koalicija SDS-a i PDP-a je građanima ponovo dala jedno „veliko ništa“ izborom rukovodstva nove gradske vlasti u Istočnom Sarajevu, smatra član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac.

Košarac je u izjavi Srni izrazio sumnju da će nove gradske vlasti u narednom četvorogodišnjem mandatu učiniti bilo šta pozitivno, s obzirom na to da niko od građana još nije čuo kakav je program rada nove Gradske skupštine, administracije i gradskih funkcionera.

Prema njegovim riječima, očigledno je da je borba za pozicije na nivou grada Istočno Sarajevo ponovo manifestovana kroz koalicioni odnos SDS-a i PDP-a koji, smatra on, u proteklom periodu nisu ništa konkretno uradili za građane Istočnog Sarajeva.

„Još jedanput je potvrđeno da je SDS slagao PDP i da PDP nema svog gradonačelnika. Time se potvrđuje teza da je očigledno PDP samo privjesak vlasti u Istočnom Sarajevu, kao što je definitivno i borac za bilo kakvu fotelju, a ne za određene političke i razvojne programe za dobrobit svih građana“, ocijenio je Košarac.

S druge strane, dodao je Košarac, unutar SDS-a na području sarajevsko-romanijske regije pita se samo jedan čovjek, tako da su dogovori koji su postojali između SDS i PDP-a u proteklom mandatu bili ništavni.

„Zabrinjavajuće je što javnost nije upoznata o njihovim razvojnim politikama i programima, što potvrđuje naše stavove da gradska administracija predstavlja sigurnu kuću za kadrove SDS-a i PDP-a“, kaže Košarac.

On smatra da bi se javnosti poslala mnogo jača poruka da je novi gradonačelnik izabran iz urbanijeg dijela Istočnog Sarajeva, s obzirom na to da je nukleus razvoja grada u opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

„Očigledno je dominacija onih koji su u posljednjem periodu rehibilitovani dovela do toga da smo dobili gradonačelnika iz Sokoca. S druge strane, porazno je za kompletne Pale, koje imaju najveći broj stanovnika i istorijsku ulogu u razvoju grada i Republike Srpske, da dobiju samo poziciju potpredsjednika Skupštine grada, i to osobu koja nema ni politički niti neki drugi kredibilitet“, pojasnio je Košarac.

Košarac je najavio da će SNSD u četvorogodišnjem mandatu sigurno biti čvrsta i jaka opozicija na nivou gradske vlasti.

Član SDS-a Nenad Samardžija izabran je danas za gradonačelnika Istočnog Sarajeva u narednom četvorogodišnjem periodu, a za njegovog zamjenika dosadašnji gradonačelnik Vinko Radovanović iz PDP-a.

Na konstitutivnoj sjednici za predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo izabran je Miroslav Lučić iz SDS-a koji je ovu dužnost obavljao i u prethodne dvije godine, a za potpredsjednike Nebojša Popić iz SDS-a i Predrag Vučićević iz PDP-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare