Koroman: Spremni za prve skijaše

0

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Branko Koroman rekao je danas Srni da Jahorina i u ovu zimsku sezonu ulazi sasvim spremna, tako da prve skijaše očekuje već sljedeće sedmice.

„S obzirom na to da nam vremenski uslovi idu na ruku, očekujemo da već iduće sedmice krenemo sa skijanjem na određenim stazama. Juče smo pokrenuli sistem vještačkog osnježivanja, pri čemu kombinujemo prirodni i vještački snijeg, što obećava visok kvalitet ski-staza“, istakao je Koroman.

On je podsjetio da je Olimpijski centar „Jahorina“ uspješno promovisao ponudu na sajmovima u Zagrebi, LJubljani i juče u Beogradu, a sada je naglasak stavljen na finalnu realizaciju započetih projekata na području Centra.

„Očekujem da ćemo već oko 20. decembra pustiti u pogon garažu na Poljicama i šestorosjed na jednoj od najpopularnijih staza Skočine. Kombinacija te dvije instalacije, uključujući i pokrivenost staze sistemom vještačkog osnježivanja, daje sigurnost svim potencijalnim korisnicima naših usluga da se opredijele za zimovanje na Jahorini“, najavio je direktor Olimpijskog centra „Jahorina“.

Koroman je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom priprema za zimsku sezonu, zbog čega je optimista da će predstojeća ski-sezona biti kvalitetna i uspješna.

Kada je riječ o mogućnosti da gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo danas u Rimu, na godišnjoj Skupštini Evropskog olimpijskog komiteta, dobiju organizaciju zimskog Evropskog olimpijskog festivala mladih, Koroman je istakao da upravo ono što Olimpijski centar „Jahorina“ radi već četiri godine, a tiče se modernizacije u primarnim dijelovima skijališta, predstavlja odličnu osnovu i garanciju za kandidaturu Jahorine u svojstvu jednog od organizatora velikih skijaških takmičenja.

„Očekujem da ćemo danas dobiti potvrdu da su Istočno Sarajevo i Sarajevo dobili organizaciju zimskog Evropskog olimpijskog festivala mladih 2017. godine. Imaćemo dovoljno vremena da prilagodimo sve tehničke uslove zahtjevima i kriterijumima tog takmičenja“, naveo je Koroman.

Prema njegovim riječima, Jahorina bi i prije 2017. godine trebalo da uđe u postupak dobijanja jedne od ski-trka Evropa kupa, moguće je već 2014. ili 2015. godine, ali to će podrazumijevati i novi moderni vertikalni transport i dodatni sistem osnježivanja staze.

„Organizacija tih velikih manifestacija sasvim sigurno će nas dodatno motivisati da još bolje i efikasnije izvršimo modernizaciju primarnih dijelova skijališta na Jahorini“, zaključio je Koroman.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare