Kontrola saobraćaja s akcentom na bezbjednost pješaka

0

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik od 1. do 30. novembra akcenat prilikom kontrole saobraćaja biće na odnosu vozač-pješak, a s ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno pješaka.

Analizom stanja bezbjednosti saobraćaja uočeno je da su pješaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju s obzirom da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Cilj akcije jeste povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

U toku proteklog mjeseca, na području Policijske uprave Zvornik dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan pješak smrtno stradao, dok su četiri povrijeđena.

U većini slučajeva nezgode su se događale u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti i pješaci nisu koristili svjetloodbojne prsluke, niti su na bilo kakav način bili osvijetljeni.

Policijska uprava Zvornik apeluje da se građani pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima kako bi vlastitu i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare