Konstitutivna sjednica krajem februara

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je Srni da bi do kraja februara trebalo da bude održana konstitutivna sjednica Skupštine na kojoj će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo.

Lučić je istakao da su u toku međustranački pregovori SDS-a, koji ima većinu u gradskom parlamentu, i PDP-a o podjeli funkcija u gradu, ne želeći da govori kojoj političkoj opciji će pripasti mjesto gradonačelnika i predsjednika Skupštine.

Od izvora iz PDP-a Srna saznaje da je SDS-ov prijedlog da mjesto gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada pripadne njima, a PDP-u je ponuđeno mjesto zamjenika gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

Izvor iz PDP-a je rekao da ta stranka traži mjesto gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

Lučić je naglasio da se čeka i objavljivanje odluke Centralne izborne komisije BiH o dodjeli odborničkih mandata u „Službenim novinama“, nakon čega se može zakazati konstitutivna sjednica.

CIK ovjerio kandidatske liste za odbornike u Skupštini grada Istočno Sarajevo u kojoj će biti 16 odbornika SDS-a, pet PDP-a, sedam SNSD-a i po jedan Pokreta za naš grad Pale, NDS-a i Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika. Od toga, opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, pet daje Istočno Novo Sarajevo, a po tri odbornika daju Istočni Stari Grad i Trnovo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare