Konstitutivna sjednica do polovine marta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je Srni da do polovine marta mora biti održana konstitutivna sjednica Skupštine na kojoj će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo.

Lučić je pojasnio da je 11. februara u Službenim novinama objavljena odluka Centralne izborne komisije BiH o dodjeli odborničkih mandata i da od tog datuma teče rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sjednice Skupštine.

On je istakao da su u toku međustranački pregovori SDS-a, koji ima većinu u gradskom parlamentu, i PDP-a o podjeli funkcija u gradu. „Nadam se da ćemo uspjeti da se dogovorimo i da do kraja februara održimo konstitutivnu sjednicu“, dodao je Lučić.

On je ponovio da je prijedlog SDS-a da mjesto gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada pripadne toj stranci, a PDP-u je ponuđeno mjesto zamjenika gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

U PDP-u Srna saznaje da ta stranka traži mjesto gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

CIK je ovjerio kandidatske liste za odbornike u Skupštini grada Istočno Sarajevo u kojoj će biti 16 odbornika SDS-a, sedam SNSD-a, pet PDP-a i po jedan Pokreta za naš grad Pale, NDS-a i Srpske radiklane stranke „Dr Vojislav Šešelj“.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika, od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, pet daje Istočno Novo Sarajevo, a po tri odbornika Istočni Stari Grad i Trnovo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare