Konstituisan organizacioni odbor FIS kup-a „Jahorina 2015“

0

Na Jahorini je večeras konstituisan organizacioni odbor Međunarodnog takmičenja u alpskim disciplinama Fis kup „Jahorina 2015“, koje će biti održano 21. i 22. februara na stazi „Prača“ na Jahorini.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, koja je izabrana za predsjednika Organizacionog odbora ove manifestacije, rekla je da je Fis kup važno skijaško takmičenje koje se boduje na evropskom nivou, a tradicionalno održava na Jahorini.

„Večeras smo konstituisali Organizacioni odbor za ovo takmičenje koje je, tako reći, vrlo blizu. U sklopu Fis kupa će biti organizovane dvije trke u slalomu i veleslalomu i očekuju se učesnici iz 15 evropskih zemalja“, rekla je Davidovićeva.

Pošto je riječ o takmičenju koje se već tradicionalno održava na Jahorini, Davidovićeva je napomenula da ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Ona je napomenula da organizovanje takmičenja renomea kakav ima Fis kup mnogo znači za predstavljanje turističkih i sportskih potencijala Jahorine.

„Ovim takmičenjem dobijamo medijski publicitet, kako u Republici Srpskoj, tako i u zemljama Evrope, gdje će vidjeti terene Jahorine, objekte i infrastrukturu“, dodala je Davidovićeva.

Predsjednik Smučarsko-planinarskog društva „Jahorina“ Radenko Pekić je izrazio zadovoljstvo što su, za razliku od nekih ranijih godina, staze na Jahorini u ovom trenutku u potpunosti spremne za ovo takmičenje.

Tehnički direktor Fis kupa Vladimir Lučić rekao je da se ove godne očekuje između 70 i 90 takmičara na trkama slaloma i veleslaloma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare