Konstituisan lokalni parlament

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine na kojoj je za predsjednika lokalnog parlamenta izabran Nedim Čivić iz SDA, a za potpredsjednika Marko Ristanović iz DNS-a.
Na sjednici su verifikovani mandati za 31-og novoizabranog odbornika, od kojih 11 iz SNSD-a, po četiri iz DNS-a i Koalicije “Naprijed Zvornik-SNS”, šest iz SDS-a, dva iz Socijalističke partije, tri iz SDA i jedan iz PDP-a.

Za v.d. sekretara Skupštine opštine Zvornik imenovan je Mitar Vasić, koji je i do sada bio na ovoj funkciji.

Za zamjenika načelnika opštine izabran je Danijel Dragičević iz SNSD-a koji je u prethodne četiri godine bio potpredsjednik lokalnog parlamenta.

Na današnjoj sjednici imenovani su i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja i to u Odjeljenje za finansije Bojan Ivanović, Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović, za prostorno uređenje Boško Kojić i boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Đoko Janković.

Ivanović, Cvjetinović, Kojić i Janković i u dosadašnjem periodu bili su na ovim funkcijama.

U Odjeljenje za opštu upravu imenovan je Muradif Selimović, Odjeljenje za inspekcijski nadzor Šaban Redzić i Odjeljenje za stambeno-komunalne i poslove saobraćaja Branko Jašić.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je novinarima da se vodilo računa da svi vršioci dužnosti budu oni koji su već zaposleni, da se ne bio povećao broj zaposlenih po tom osnovu.

“I današnja sjednica pokazala je da naša lokalna skupština ima visok nivo parlamentarne kulture i poštovanja”, ocijenio je Stevanović.

On je dodao da ima sigurnu skupštinsku većinu koju čini 20 odbornika, i to 11 iz SNSD-a, četiri iz DNS-a, dva iz Socijalističke partije i tri iz SDA.

“Moji planovi su da završimo započete projekte. Prvi zadatak koji ću postaviti pred novoizabrane funkcionere i saradnike biće maksimalna racionalizacija svih troškova”, naglasio je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments