Konkurs „Zima kroz prizmu praznika“ do 10. januara

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo je u saradnji sa opštinskim Kulturnim centrom raspisala tradicionalni zimski foto-konkurs pod nazivom „Zima kroz prizmu praznika“ koji je otvoren do 10. januara.

Fotografije koje učesnici šalju moraju biti autorske i u vezi sa nekim od praznika koji se praznuju u vrijeme trajanja konkursa, koji se organizuje povodom tradicionalne manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“.

Cilj je prikupiti fotografije građana Republike Srpske koje predstavljaju najinteresantnije motive zabilježene u prazničnom periodu. Fotografija treba da bude prikaz ličnog doživljaja autora, koji je posmatrao i doživio praznike na subjektivan način, odražavajući život na ovim prostorima i ljude, njegujući tradiciju i prazničnu simboliku.

Moguće je dostaviti neograničen broj fotografija po autoru, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Autori četiri najzanimljivije fotografije – tri nagrade žirija i jedna nagrada publike dobiće novčane nagrade.

Najzanimljivije fotografije biće izabrane glasanjem na internet stranici opštine i ocjenom žirija, i to tako da će jednu nagradu dobiti fotografija sa najviše glasova publike, a tri nagrade će dodijeliti stručni žiri, na osnovu ocjena na skali od jedan do pet.

Javno glasanje će trajati do 20. januara, a pobjednici će biti proglašeni 23. januara.

I glasovi žirija će biti javno objavljeni.

„Autor ustupa prava na korištenje svih objavljenih fotografija u okviru konkursa u promotivne svrhe u bilo kojem obliku ili mediju. Pri ovakvom korištenju organizatori se oslobađaju od bilo kakvih potraživanja autora fotografije na konkursu“, navedeno je u saopštenju.

Organizator će prirediti izložbu svih radova koji zadovolje minimalne uslove konkursa u toku sljedeće godine.

Fotografiju sa prijavom potrebno je poslati na adresu elektronske pošte kulturnicentarins@gmail.com sa naznakom „Zima kroz prizmu praznika“, a više o uslovima konkursa zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare