Konkurs za dodjelu studentskih stipendija

0

Opština Pale raspisala je konkurs za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2020/2021. godinu za šta je u budžetu predviđeno 96.000 KM.

Javni konkurs raspisan je za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i Srbiji, a imaju stalno prebivalište na području Pala.

Stipendije će biti dodijeljene za 90 redovnih studenata prvog ciklusa studija, i to za 20 uspješnih studenata, pet za uspješne studente čiji studijski programi se izvode u Srbiji, 60 za ostale studente i pet za studente sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, navodi se na stranici opštine Pale.

Studenti koji apliciraju moraju biti državljani Republike Srpske i BiH, imati prebivalište na području opštine Pale najmanje šest mjeseci prije konkurisanja za stipendiju, da su studenti visokoškolskih ustanova na teritoriji Srpske, odnosno studenti studijskih programa u Federaciji BiH, da su studenti druge ili viših godina studija na prvom ciklusu studija, da nisu obnavljali nijednu godinu studija i da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu.

Za sva dodatna pitanja zainteresovani studenti mogu se obratiti u kancelariju broj 23, u zgradi Opštine ili putem telefona: 057/226-592, lokal 121.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare