Konferencija beba okupila oko 170 mališana

0

Na manifestaciji “Konferencija beba” na Palama gdje je učestvovalo oko 170 beba uzrasta do dvije godine za predsjednika konferencije izabrana je Dunja Simović, koja je rođena prije šest dana.

Za prvog zamjenika predsjednika izabran je Matej Trobok, koji je rođen 20. juna, dok je drugi zamjenik najstarija beba LJubica Janković rođena 27. juna 2017. godine.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Miroslav Simović rekao je da je ovo jubilarna 20. “Konferencija beba” koja je izrasla u najznačajniju manifestaciju na Palama, gdje je i nastala 1999. godine, a poslije se proširila i u ostale gradove Srpske.

“Ovom manifestacijom promovišemo rađanje djece, zdravu porodicu i buđenje svijesti kod ljudi koliko je porodica značajna za naše društvo. Oko 170 beba je prijavljeno i zadovoljni smo jer imamo kontinuitet iz godine u godinu koji se ne mijenja”, rekao je on.

Simović je naveo da su večeras organizovali i kulturno-zabavni program i uručili oko 70 nagrada zahvaljujući spozorima.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uručio je novčani bon višečlanoj porodici Kusmuk sa Pala i poručio da je ovo jedna od najljepših manifestacija koja ima republički značaj, te da su ponosni što se širi i postaje dio tradicije.

On kaže da su podržali višečlanu porodicu i na taj način pokazali da podržavaju natalitet i zdrav razvoj djece.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica kaže da mu je drago što se Pale ne razvijaju samo infrastrukturno, nego i po pitanju nataliteta i sa ovim mališanima vidi se da ova lokalna zajednica ima perspektivnu budućnost.

Cilj manifestacije “Konferencija beba” jeste promocija porodice i istinskih porodičnih vrijednosti, kao i da se ukaže na značaj rađanja.

Manifestacija će do 12. jula biti održana u 39 opština u Srpskoj, a pokrovitelj je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments