Koncertom Mihaila Rezeka zatvoren Festival večeri češke muzike

0

ISTOČNO SARAJEVO – Koncertom pijaniste i profesora klavira na Konzervatorijumu u Pragu Mihaila Rezeka u amfiteatru Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu zatvoren je Festival „Koral – večeri češke muzike“.

Muzički direktor Festivala „Koral“ Klaudija Krkotić rekla je da je sve proteklo besprijekorno i izrazila zadovoljstvo odzivom publike.

„Naš gost iz Praga veoma je zadovoljan i u nekoliko navrata je istakao da se osjeća kao da je oduvijek bio među nama. Prosto zrači neka pozitivna energija“, izjavila je Srni Krkotićeva.

Ona je naglasila da su koncertne dvorane bile pune tokom Festivala, a da je zadovoljstvo mladih potvrda da je ovo dobar projekat.

„Polaznici majstorskog kursa pokazali su da kod nas postoje mlade nade koje njeguju i žele da njeguju klasičnu muziku. Potvrda ovog festivala, kao čina dobrog projekta, jeste što su zadovoljni mladi ljudi, kako učenici srednjih škola, tako i naši studenti koji smatraju da su u ovom festivalu dobili svoj prostor da pokažu i nadograđuju svoje znanje“, kaže Krkotićeva.

Ona je naglasila da se intenzivno radi na tome da tokom decembra ponovo bude održan festival večeri ruske muzike.

„Trudimo se ne samo da napravimo festival dovodeći umjetnike, nego u suštini Organizacioni odbor i Savjet festivala teži da sve što radimo ima umjetničku težinu i kvalitet, tako da težimo da tematski budu instrumenti koji su malo zastuljeni kod nas“, pojasnila je Krkotićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare