Koncert za pomoć dječaku Stefanu Divčiću

0
Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u petak, 22. decembra, biće održan humanitarni koncert za pomoć desetogodišnjem učeniku Osnovne škole „Sveti Sava“ Stefanu Divčiću, koji je rođen sa srčanom manom.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu Danijela Mrda rekla je Srni da će na koncertu učestvovati učenici ove škole sa gostima.

„Stefan Divčić je učenik naše škole i riječ je o divnom dječaku koji, nažalost, ima zdravstvenih problema. Osim urođene srčane mane, dijagnostifikovano je i niz drugih oboljenja koja ometaju njegov normalan život. Dječak pohađa nastavu po inkluzivnom programu koji mu je prilagođen i učestvuje u različitim vannastavnim aktivnostima“, navela je Mrda.

Stefan je dijete sa smetnjama u razvoju. Ima ventrikularni septum defekt /otvorenu komunikaciju između srčanih komora/, zatim nanosomiju, odnosno nizak rast kod djece uzrokovan nelučenjem hormona rasta, razrokost, kao i kraniosinostozu, odnosno prerano srastanje kostiju.

„Stefanova porodica živi u jako teškim uslovima, te molimo sve ljude dobre volje i velikog srca da pomognu da bi Stefan imao koliko-toliko ljepše djetinjstvo“, istakla je Mrda, dodavši da je sličnih humanitarnih akcija bilo u proteklom periodu, a sigurno će ih biti i u narednom.

Humanitarni koncert za pomoć desetogodišnjem Stefanu Divčiću biće održan u petak u 18.00 časova, a organizuje ga Centar za strane jezike „Sil“ /Seal/.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare