Spriječimo nasilje nad djecom

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas je održan okrugli sto o temi „Spriječimo nasilje nad djecom, njihovo zlostavljanje i zanemarivanje“ s ciljem uspostavljanja bolje saradnje policije sa predstavnicima ostalih institucija, službi i ustanova koje brinu o djeci kako bi ovaj problem u društvu bio riješen na najbolji način.

Posebna pažnja posvećena je provođenju Protokola o postupanju u slučajevima nasilja nad djecom, koji su u novembru prošle godine potpisali Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U okviru provođenja planiranih aktivnosti, policijski službenici su u svim opštinama na području koje pokriva Centar dijelili promotivni materijal u kome su navedeni osnovni principi Protokola, prava djeteta, te njihov interes.

Osim predstavnika policije okruglom stolu su prisustvovali i predstavnici prosvjete, zdravstva, sudova, centara za socijalni rad, nevladinih organizacija i OEBS-a.

Okrugli sto je održan povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece žrtava nasilja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare