Koncert solo pjesme i klavirskih kompozicija srpskih i ruskih autora

0

U Kulturnom centru Pale u petak 3. juna u 19.00 časova će biti održan koncert solo pjesme i klavirskih kompozicija srpskih i ruskih autora.

Nastupiće Gordana Manojlović – Kovačević sopran i Sanja Martinović klavir, a gosti su Srđan Paleksić klavir i Ljubica Srdanović klavir.

Gordana Manojlović – Kovačević je rođena 17. novembra 1984. godine u Šapcu. Diplomirala je 30. aprila 2009. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Srpskom Sarajevu diplomskim radom iz predmeta Muzički oblici pod mentorstvom dr Branke Radović, vanrednog profesora. 2010. godine, upisala se na vokalno-instrumentalni odsjek, smijer solo pjevanje, gdje je diplomirala 26. juna 2014. godine, u klasi mr Sanje Ostić, vanrednog profesora.

Nakon završenog prvog ciklusa studija, 2014. godine je upisala drugi ciklus studija – master studij, na vokalno-instrumentalnom odseku, smjer solo pjevanje, u klasi mr Sanje Ostić, vanrednog profesora.

Zaposlena je u Školi za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo kao nastavnik solfeđa, teorije muzike i solo pjevanja. Autor je 10 naučno-stručnih radova koji su objavljeni u zbornicima sa međunarodnih konferencija.

Sanja Martinović je rođena 16. septembra 1990. u Kraljevu. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu 2013. u klasi prof. Zorana Jančića, a Master studije na istoj akademiji 2015. u klasi prof. Biljane Gorunović. Dobila je priznanje za najboljeg studenta generacije na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu. Dobitnica je velikog broja nagrada na Republičkom i Međunarodnom nivou.

Tokom posljednje tri godine zaposlena je kao profesor klavira u Srednjoj muzičkoj školi u Istočnom Sarajevu.

Srđan Paleksić i Ljubica Srdanović su maturanti Srednje muzičke škole u Istočnom Sarajevu, u klasi Sanje Martinović.

Ulaz na koncert je slobodan.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare