Koncert šabačkog i fočanskog KUD-a

0

FOČA – Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Abrašević” iz Šapca nastupiće večeras u Foči, gdje će sa domaćim KUD-om održati koncert “Kolo prijateljstva”.

Na koncertu će se predstaviti dječiji ansambli dva društva, uz premijerno izvođenje dvije nove koreografije KUD-a Foča “Sličica sa vašara” i “Igre iz Niša”, koje je uradila koreograf iz Kragujevca Slavica Mihailović.

Koncert je nazvan “Kolo prijateljstva”, kojim folkloraši iz Foče, nakon prošlogodišnjeg druženja sa KUD-om “Šumadija” iz Gornjeg Milanovca, nastavljaju da uspostavljaju saradnju sa društvima iz Srbije.

Ovim koncertom počinje i manifestacija “Majski dani duhovnosti, kulture i sporta”, koja se tradicionalno održava povodom Dana opštine Foča – 9. maja i krsne slave opštine – Prenosa moštiju svetog Nikole, 22. maja.

KUD “Abrašević” iz Šapca jedno je od najstarijih folklornih društava u Srbiji, osnovano 1906. godine. Trenutno ima devet sekcija sa više od 700 članova, pretežno djece i omladine, koji učeći i izvodeći narodne pjesme i igre čuvaju nacionalnu muzičku i folklornu baštinu.

Koncert dva društva biće održan u sali Gradskog pozorišta sa početkom u 19.00 časova, najavljeno je iz KUD Foča.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments