Koncert na harmonici izvodi duo „Pariz-Moskva“ iz Francuske

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Na Devetom međunarodnom muzičkom festivalu „Akordeon art plus“ koji se održava u Istočnom Sarajevu danas će prvi koncert na harmonici održati duo „Pariz-Moskva“ iz Francuske, a djela programa za klavir izvešće eminentni pijanista Aleksandar Serdar iz Srbije.

Sutra će koncert održati pijanista iz Hrvatske Đorđe Staneti, a u večernjim časovima publici će se predstaviti jedan od najznačajnijih akordeonista Josif Puric iz Rusije.

Posljednjeg dana festivala u petak, 18 maja, profesor sa Konzervatorijuma u Lozani Stefan Šapui održaće predavanje, a u 18.00 časova predviđena je svečanost zatvaranja, na kojoj će biti dodijeljeni pehari i novčane nagrade, a svaki od laureta predstaviće se publici.

Deveti međunarodni muzički festival „Akordeon art plus“, na kojem ove godine učestvuje oko 350 takmičara, otvorn je sinoć.

Festival „Akordeon art plus“ organizuju Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike „Novi zvuk“.

U okviru Festivala, biće održan Deveti internacionalni festival harmonike i Prvo međunarodno takmičenje pijanista.

Predviđeno je takmičenje solista na harmonici, te kamernih ansambala i orkestara harmonika, a od ove godine i nadmetanje pijanista u disciplinama klavir, klavirski duo i klavirski praktikum.

Pristiglo je više od 240 takmičarskih prijava, a, budući da su uključeni i kamerni ansambli i orkestri koji imaju više članova, organizatori očekuju da će biti više od 350 učesnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments