Komplete knjiga dobiće 85 učenika trećih i četvrtih razreda

0
ilustracija

SOKOLAC – Sokolačko Udruženje „Majka i dijete“ u ponedjeljak, 2. septembra, djeci porodica svojih članova uručiće 85 kompleta udžbenika za treći i četvrti razred osnovne škole, u vrijednosti 12.000 KM, rekla je Srni predsjednik ovog udruženja Slavica Curović.

Curovićeva je naglasila da će udžbenike dobiti djeca iz višečlanih porodica u kojima majke nisu zaposlene, čime žele da pomognu pripremu djece za početak nove školske godine.

Ona je rekla da je nabavku udžbenika pomogla opština Sokolac, sredstvima planiranim u budžetu za funkcionisanje udruženja „Majka i dijete“.

Curovićeva je podsjetila da će udžbenici biti uručeni na dan početka nove školske godine u sali Skupštine opštine Sokolac od 13.00 časova, u prisustvu predstavnika opštine i roditelja.

„Naše udruženje već osmu godinu na ovaj način pomaže višečlanim porodicama da obezbijede udžbenike za svoje školarce, ali tokom godine mi organizujemo i druge slične akcije, kojima želimo podržati natalitet u ovo lokalnoj zajednici“, istakla je Curovićeva.

Udruženje „Majka i dijete“ osnovano je 2012. godine na Sokocu i okuplja više od 100 višečlanih porodica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare