Kompanija „Lanako“ donirala računare vrijedne 36.000 KM

0
Kompanija

ISTOČNO SARAJEVO – Kompanija „Lanako“ iz Banjaluke donirala je 17 najmodernijih računara sa pratećom opremom za opremanje nove IT laboratorije Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu, čija je vrijednost 36.000 KM.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Zoran LJuboje izjavio je da saradnja sa kompanijom „Lanako“ traje nekoliko godina, što je rezultat opredjeljenja da se sarađuje sa privrednim institucijama da bi se stvorila bolja perspektiva za studente.

„U `Lanaku` je zaposleno tridesetak naših kolega koji su završili ovaj fakultet i dali doprinos razvoju ove kompanije. Saradnja će biti nastavljena i ubuduće“, rekao je LJuboje.

Menadžer sektora za razvoj softvera u kompaniji „Lanako“ Dragoljub Krneta izjavio je da je prije nekoliko godina sa fakultetom potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji kojim je predviđeno niz aktivnosti na obostranu saglasnost.

„Jedna od tih aktivnosti je i opremanje IT laboratorije ETF-a. Tu je i stipendiranje studenata ovog fakulteta, njihovo učešće na ljetnoj stručnoj studentskoj praksi u našoj kompaniji i, ono što je najbitnije, zapošljavanje inženjera sa ovog fakulteta“, naveo je Krneta.

On je izrazio nadu da će opremanje ove učionice omogućiti profesorima i studentima da što kvalitetnije izvode nastavu i stiču znanja koja su potrebna kompaniji „Lanako“ i privredi.

Apsolvent na ETF-u Zorana Štaka, koja je stipendista kompanije „Lanako“ od treće godine studija, istakla je da je dobar računar imperativ za svakog studenta u IT oblasti.

„Doniranjem ovih računara `Lanako` nam je pomogao da ostvarimo puni potencijal i ovo je jedna od rijetkih kompanija u Republici Srpskoj i BiH koja zapošljava tek diplomirane studente bez radnog iskustva, koja cijeni kreativnost i podržava mlade u radu“, istakla je Štaka.

Menadžer sektora za edukaciju u kompaniji „Lanako“ Aleksandar Crnovčić kaže da su dogovoreni određeni koraci o saradnji za profesionalno usavršavanje studenata ETF-a za neke stručne oblasti i nadogradnju znanja, koje se ne radi prema zvaničnom planu i programu, kao i za edukovanje ostalih zaposlenih koji budu zainteresovani na profesionalnom nivou da se prekvalifikuju i kvalifikuje u odrđenim oblastima iz IT struke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments