Kompanija dobila novi kadar za provjeru kvaliteta

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika dobila je novi kadar koji će vršiti internu provjeru iz oblasti sistema upravljanja kvalitetom proizvoda u skladu sa ISO standardima.
Iz ove kompanije navode da je njih 11 uspješno završilo obuku i steklo znanja i vještine za sprovođenje internih provjera iz oblasti sistema kvaliteta. Obuka je organizovana u saradnji sa poznatom sertifikacijskom kućom „Kvalitet Austrija centar“ – Predstavništvo Beograd.

Predstavnik rukovodstva kompanije za kvalitet Tanja Janković kaže da obukom internih provjerivača „Alumina“ stvara tim koji će biti uključen na daljoj primjeni standarda i aktivnostima koje bi trebalo da doprinesu poboljšanju procesa u kompaniji.

Ona je naglasila da su poslije sertifikacije kompanije primjetna poboljšanja u procesima, te istakla da se na svakih 12 mjeseci sprovode nadzorne provjere, kao i da će uskoro biti jedna obavljena.

„Eksterni audit se očekuje u aprilu po standardu ISO 9001:2008 i 14001:2006 za sektor energetika. U narednih godinu dana našu organizaciju treba da prilagodimo novoj verziji standarda koja je usvojena u decembru 2015. da bi obezbijedili uslove da pređemo na standard ISO 9001:2015, što automatski zahtjeva resertifikaciju ovog privrednog društva“, objasnila je Jankovićeva.

Prema njenim riječima, u fabrici tenutno ima 20 internih provjerivača.

Prije dvje godine uspješno je završena sertifikacija Privrednog društva „Alumina“ po standardima ISO 9001:2008, i u skladu sa zahtjevima definisane su osnovne odredbe politike kvaliteta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare