Kompanija „Alumina“ zaposlila 45 novih radnika

0
Kompanija

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika primila je danas u radni odnos 45 novih radnika, od kojih je 15 inženjera mašinstva, tehnologije i elektrotehnike.

Nakon uručivanja ugovora o radu, predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Milorad Motika rekao je novinarima da prijemom novih radnika ova kompanija popunjava radnu snagu za projekte koji su rađeni u toku ove i prošle godine.

„Prijemom novih radnika pripremamo radnu snagu i za pogon ‘Zeohema’ koji se gradi preko puta ‘Alumine’, da se obuče kako bi bili spremni za rad u novom pogonu, jer je cijena proizvoda ‘Zeohema’ jako visoka i ne smije biti škarta“, rekao je Motika.

On je naglasio da je „Zeohem“ partnerska firma „Alumine“ i da je neophodno da dobije obučene radnike, dok će jedan dio radnika biti raspoređen u proizvodni program „Alumine“.

Motika je najavio da će početkom narednog mjeseca biti primljeno još 15 novih inženjera i dodao da će, računajući i njih, u „Alumini“ raditi 150 visokostručnih kadrova.

Govoreći o ulaganjima, Motika je rekao da će u ovoj godini biti investirano oko 22 miliona KM u dva proizvodna pogona i obdanište.

„Obdanište, koje se nalazi u neposredno uz ‘Aluminu’, počinje sa radom najkasnije 1. oktobra. Kada je riječ o novim investicijama, planiramo da do kraja mjeseca sklopimo još jedan ugovor sa ino partnerom o još jednom proizvodu, što za sobom povlači ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta“, rekao je Motika.

Od aprila 2013. godine do danas kompanija „Alumina“ zaposlila je 757 novih radnika.

Privredno društvo „Alumina“ zapošljava ukupno 1.467 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare