Koliba postavljena na novoj lokaciji

1
Koliba
Koliba "Crvene stijene" PD "Glasinac"

SOKOLAC – Članovi Planinarskog društva „Glasinac“ postavili su kolibu „Crvene stijene“ na novu lokaciju u mjestu Nadromanija.

Član ovog društva Miroslav Divčić rekao je Srni da je koliba sagrađena u novembru 2015. godine, a da su zemljište površine 980 metara kvadratnih kupili prošle godine od porodice Simović.

„Sredstva za kupovinu obezbijedili smo realizacijom projekata, uz podršku lokalne uprave, Grada Istočno Sarajevo, međunarodne organizacije `Vorld vižn`, sponzora, donatora i prijatelja“, naveo je Divčić.

On je istakao da su sokolački planinari u avgustu 2013. godine, uz podršku više značajnih privrednih subjekata i predstavnika lokalne uprave, planirali da izgrade planinarski dom na zemljištu Šumskog gazdinstva „Romanija“, na Crvenim stijenama.

Kako je vrijeme prolazilo, planinari su ocijenili da je to velika investicija i odlučili su da umjesto velikog doma sagrade planinarsku kolibu.

U Planinarskom društvu „Glasinac“ kažu da su bili primorani da raskinu raniji ugovor sa Šumskim gazdinstvom u ovoj lokalnoj zajednici i da vlastitim radom pripreme teren za novu lokaciju za kolibu.

„U ovoj godini, u više radnih akcija, sami smo iskopali nove temelje, izlili ležeću ploču i postavili kolibu na kupljenu parcelu“, naglasio je Divčić.

On je najavio da će prve aktivnosti ovog društva na novoj lokaciji biti organizovanje manifestacije „Staze prijateljstva Romanija 2017“ i četvrto kolo lige Republike Srpske i memorijal „Svjetlana Komlenović“ u planinarskoj orijentaciji.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kada se odrzavaju Staze prijateljstva Romanija2017 koji je to datum . Pozdrrav i svako dobro u daljem radu …