Kojić: Redovno očitanje vodomjera, za prošli mjesec 42 prigovora

0

Direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ sa Pala Dejan Kojić rekao je Srni da ovo preduzeće ima oko 8.230 potrošača, a za račune koje su izdali u martu dobili su oko 42 prigovora, što je sasvim uobičajeno.

„Naša služba je redovno očitala mjerila. Prilikom svakog očitanja imamo od 30 do 60 prigovora. Komisija je od srijede do petka obišla sva lica koja su uložila prigovore, a pravna služba piše odgovore koje će poslati potrošačima. Ima nekih osnovanih prigova koje rješavamo, a neosnovani dio odbijamo“, izjavio je Kojić.

On je naveo da se potrošnja vode za privredu obračunava svaki mjesec, a za stanovništvo tromjesečno, dodavši da se cijena vode nije mijenjala od 2015. godine i iznosi 0.80 feninga po kubiku.

Kojić je istakao da je kod pojedinih potrošača povećana potrošnja vode zbog neisparavnih unutrašnjih vodovodnih instalacija, pa računi budu veći od 30 do 50 KM, ali i zbog stalnog boravaka u kućama i stanovima zbog virusa korona.

On je naglasio da na području opštine za sada nema prekida u isporuci vode, ali da izvorište nije ni blizu kao što je bilo prethodnih godina u aprilu, s obzirom da je malo padavina, te se može očekivati da bude krize u vezi sa isporukom vode.

„Činimo sve da građani budu zadovoljni i da ne bude redukcije vode jer su zadnje tri godine radili na smanjenju gubitaka. To je rezultiralo da Pale nisu imali redukciju vode, osim mjesne zajednice Mokro“, rekao je Kojić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare