Kojić: Raspisati međunarodnu potjernicu za Mahmuljinom

0

BANJALUKA – Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić rekao je da za presuđenim ratnim zločincem nekadašnjim komandantom Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibom Mahmuljinom treba raspisati međunarodnu potjernicu da bi bio smješten na izdržavanje sramotno male kazne.

Kojić je istakao da odlazak Mahmuljina u Tursku umjesto u zatvor ukazuje na to da je Srpska bila u pravu od samog početka.

„Pravosuđe je isključivo u funkciji sprovođenja bošnjačkih politika i politike nekažnjavanja Bošnjaka za brutalne ratne zločine nad Srbima. Oslobađaju, izriču kazne ispod zakonskog minimuma, a sada omogućavaju i licima koja su presuđena da pobjegnu“, rekao je Kojić za „Glas Srpske“.

On je ponovio da je očigledno Sud BiH dao mogućnost Mahmuljinu da, nakon pravosnažne presude, pobjegne, ocijenivši da je u ovom slučaju vidljiva sprega i davanje mogućnosti Mahmuljinu da izbjegne izvršenje kazne.

Presuđeni ratni zločinac nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin napustio je BiH i umjesto u zatvor otišao je u Tursku.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Jedan od advokata iz tima odbrane informisao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek pošto je on napustio BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare