Kod Podgraba 12 državljana Kuvajta bez isprava

0

Policijski službenici otkrili su u mjestu Podgrab u opštini Pale 12 državljana Kuvajta koji kod sebe nisu imali putne isprave, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Kuvajćani, koji su juče otkriveni tokom kontrole vozila „folksvagen transporter“, predati su u nadležnost Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Vozač „škoda felicije“ čiji inicijali su D.J. zadobio je prelom ključne kosti u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu Romanija – Podromanija u mjestu Kovanj, opština Rogatica.

U jučerašnjoj nezgodi putnik u vozilu „opel“, kojim je upravljao G.R, zadobio je prelom desne ruke. Tačan uzrok saobraćajne nezgode biće naknadno utvrđen.

Kontrolisanih 112 stranih državljana bez dokumenata kod sebe

Na području opštine Pale od kraja aprila do danas policija je prilikom redovnih aktivnosti kontrolisala 112 stranih državljana, od kojih najveći broj iz Kuvajta, koji kod sebe u momentu kontrole nisu imali lične dokumente, rekao je načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Srpko Kosorić.

„Kontrolisani strani državljani su iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske, Avganistana, ali najveći broj ih je iz Kuvajta“, rekao je Kosorić.

On je istakao da su daljim radom policijski službenici utvrdili da su ovi strani državljani smješteni u nekim hotelima, gdje imaju svoje pasoše.

„Ne možemo reći da su to ljudi bez bilo kakvog dokumenta, ali u momentu kontrole nisu imali kod sebe važeća dokumenta, iako su obavezni da ih imaju kao i svi drugi građani“, naveo je Kosorić na konferenciji za novinare.

On je dodao da strani državljani, prilikom davanja izjava, kažu gdje su smješteni i da idu u obilazak.

Prema njegovim riječima, nijedan od ovih stranih državljana prilikom kontrole kod sebe nije imao naoružanje ili neke druge sumnjive predmete.

On je naglasio da su u julu policijski službenici na Palama kontrolisali jedno lice iz Kuvajta koje kod sebe nije imalo lične dokumente i koje je nakon provjera predato u nadležnost Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Kosorić je istakao da nema razloga za zabrinutost građana jer CJB Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske rade svoje poslove i, kada dođe do nekih informacija, blagovremeno će djelovati i preduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare